Komplikacije + rodiljni dopust
Molim pomoć u obliku savjeta, evo situacije:
Do 05.03.2008. sam bila na rodiljnom dopustu
Od 06.03.2008. mirovanje radnog odnosa
Od 23.06.2008. nastavak radnog odnosa na neodređeno vrijeme u firmi u kojoj sam zaposlena od 2004.
Imam visokorizičnu trudnoću zbog ogromnog hematoma, no nastavljam raditi zbog naknade. Dijelom, srećom, radim i od kuće.
No, situacija je takva da moja doktorica inzistira da odem na komplikacije.
Plan je dakle da kolovoz provedem na redovnom godišnjem (već dogovoreno), a zatim od 01.09.2008. odem na komplikacije.
PITANJA:
1. - da li su mi isplate u srpnju za 7 dana rada u lipnju te u kolovozu za cijeli srpanj dovoljne za 'normalnu' visinu naknade za komplikacije (plaća mi je daleko iznad 4250 kn)?
2. - da li naknada za komplikacije ulazi u obračun naknade za rodiljni dopust? Ovo mi je važno, jer bi mi takvo računanje jako umanjilo rodiljnu naknadu.
3. - da li po otvaranju rodiljnog dopusta mogu/moram tražiti ponovni izračun osnovice za rodiljnu naknadu (u tom slučaju bih priložila još jednu isplatu, onu u rujnu za kolovoz)?
Prema gore navedenom 'planu' bih imala tri isplate, s tim da je jedna za samo nekoliko dana u jednom mjesecu, a ne za cijeli mjesec. Pretpostavljam da to nema veze obzirom da se naknade računaju po odrađenim satima, a ne danima u mjesecu.
HVALA!
Re: Komplikacije + rodiljni dopust
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
Molim pomoć u obliku savjeta, evo situacije:
Do 05.03.2008. sam bila na rodiljnom dopustu
Od 06.03.2008. mirovanje radnog odnosa
Od 23.06.2008. nastavak radnog odnosa na neodređeno vrijeme u firmi u kojoj sam zaposlena od 2004.
Imam visokorizičnu trudnoću zbog ogromnog hematoma, no nastavljam raditi zbog naknade. Dijelom, srećom, radim i od kuće.
No, situacija je takva da moja doktorica inzistira da odem na komplikacije.
Plan je dakle da kolovoz provedem na redovnom godišnjem (već dogovoreno), a zatim od 01.09.2008. odem na komplikacije.
PITANJA:
1. - da li su mi isplate u srpnju za 7 dana rada u lipnju te u kolovozu za cijeli srpanj dovoljne za 'normalnu' visinu naknade za komplikacije (plaća mi je daleko iznad 4250 kn)?
ako u zadnjih 2 godine imas 18mj radnog staza (u koji ne ulazi mirovanje radnog staza, ali rodiljni dopust da) mislim da bi trebale biti..ali nisam 100% ziher
Citiraj:
2. - da li naknada za komplikacije ulazi u obračun naknade za rodiljni dopust? Ovo mi je važno, jer bi mi takvo računanje jako umanjilo rodiljnu naknadu.
NE
Citiraj:
3. - da li po otvaranju rodiljnog dopusta mogu/moram tražiti ponovni izračun osnovice za rodiljnu naknadu (u tom slučaju bih priložila još jednu isplatu, onu u rujnu za kolovoz)?
mislim da mozes, ali da ti to ne bi mijenjalo puno na satnici jer se izracunava prema broju sati i isplacenim novcima tak da je svejedno da li si radila 8h u jednom mjesecu ili 160h jer se s tim brojem dijeli isplata za taj mjesec. ono sto bi ti moglo raditi problem je situacija kad se izmedju komplikacija i porodiljnog zene vrate na posao pa nemaju 2 isplate prije mjeseca otvaranja porodiljnog a moraju donijeti novi izracun satnice jer tada padaju na minimalni iznos. ovak kad ides s komplikacija na porodiljni, isti prosjek se uzima za prvih 6mj
da budes ziher stvarno najbolje nazovi besplatni tel HZZOa i tete koje su tamo ce ti objasniti (za razliku od raznih"salterusa" u podrucnim uredima ove su stvarno dostupne i strpljive i sve objasne..nadam se da se nitko nije uvrijedio, ovo je samo moje iskustvo)
Citiraj:
saska7 prvotno napisa
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
PITANJA:
ako u zadnjih 2 godine imas 18mj radnog staza (u koji ne ulazi mirovanje radnog staza, ali rodiljni dopust da) mislim da bi trebale biti..ali nisam 100% ziher
ovo vrijedi ako otvaras komplikacije u 9mj. (svejedno je da li je to 1.9. ili 27.9.) poanta je da u tom slucaju ulaze na obrazac uplate do kolovoza ukljucivo i kolovoz.... naime, na obrascu ER-1 moraju biti min 2 isplate u zadnjih 6mj PRIJE mjeseca otvaranja bolovanja.
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
po meni ćeš dobiti manje jer ti fali u prosjek onih od 01.06 do 22.06 radnih dana kada si bila na mirovanju.... kod mirovanja mislim da ne ide obračun plaće
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
2. - da li naknada za komplikacije ulazi u obračun naknade za rodiljni dopust? Ovo mi je važno, jer bi mi takvo računanje jako umanjilo rodiljnu naknadu.)?
naravno da ulazi....
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
3. - da li po otvaranju rodiljnog dopusta mogu/moram tražiti ponovni izračun osnovice za rodiljnu naknadu (u tom slučaju bih priložila još jednu isplatu, onu u rujnu za kolovoz)?.)?
e to ćeš odista morati pitati njih...