ima nade za mame noćobdije
Drage moje nespavaćice, želim vas malo ohrabriti!Naime, moj sinko, sada 10 i pol mjeseci, zadnjih 8 mjeseci se budi više od 3 puta noću. Ovisno o fazi, buđenje je znalo slijediti svakih sat vremena noću. Uglavnom, za ispucat na živce. Budući da idem raditi za 2 mjeseca, kako bih sačuvala psihičko zdravlje, malca sam odlučila pomalo odvikavati od noćnog sisanja. Moram napomenuti da nije sisao kod svakog buđenja. Budio bi se u plaču, a ja bih mu odma cicu gurnula u usta i tako ga smirila, da ne kažem ušutkala :) .
Kako sam uspjela?
Prve noći, kad se probudio nakon jedno 2 sata sna i počeo plakati, nisam ga uzimala iz krevetića. Plakao je da mi je sve stezalo kod srca :cry: . Ali odlučila sam ne odustati. Dragala sam ga, nudila vodu, bila skroz uz njega. 40 minuta je tulio. A onda je zaspao, i do jutra mir. Sljedeće noći jedno takvo buđenje, plač 20 min. Opet ga dragala, sisu nisam dala nit ga iz krevetića vadila. Primjećujem da je plač svaki put sve kraći, a budi se jer se ne može namjestiti. Uvijek ga dragam, a cicu ne dajem prije 5 ujutro. Ima noći da se 3 puta budi u plaču, a sad se već sam zna umiriti. Ja ga uvijek dragam, idem ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ i mali sada već za 5 minuta zaspi. Ponekad i bez moje ikakve asistencije. U ovih 10 dana kako imam programodvikavanja , sam 2 puta prespavala noć (dobro,jesam se ja budila, ali on nije :D ), što u čitavih 10 mjeseci ni jednom.