Kako izgleda adaptacija u jaslicama
01.09.08. krećem prvi put s Emanuelom (16mjeseci) koja još intezivno doji na adaptaciju u jaslice.
Može li mi netko objasniti kako to izgleda, smijem li ja ta 2 sata biti s njom ili ne, da to ne zbuni ostalu djecu?
Ako ne smijem gdje ću biti za to vrijeme?
Nema šanse da ona od prve ostane sama u nepoznatom okruženju, još je k tome tek prohodala.
:/ Što moram ponjeti sebi i njoj? Papuče? Uvjerenje o tome da sam ja zdrava od svoga liječnika ili ne?
Puno bi mi pomogli vaši savjeti i iskustva, hvala vam unaprijed!! :* :heart:
Re: Kako izgleda adaptacija u jaslicama
Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
01.09.08. krećem prvi put s Emanuelom (16mjeseci) koja još intezivno doji na adaptaciju u jaslice.
Može li mi netko objasniti kako to izgleda, smijem li ja ta 2 sata biti s njom ili ne, da to ne zbuni ostalu djecu?
Ako ne smijem gdje ću biti za to vrijeme?
Nema šanse da ona od prve ostane sama u nepoznatom okruženju, još je k tome tek prohodala.
:/ Što moram ponjeti sebi i njoj? Papuče? Uvjerenje o tome da sam ja zdrava od svoga liječnika ili ne?
Puno bi mi pomogli vaši savjeti i iskustva, hvala vam unaprijed!! :* :heart:
iz jednog tvojeg topika znam gdje ce u vrtić, dakle na isto mjesto gdje je moj jan bio prošlu godinu. ovako ti to ide. dolazili smo u 8 ili kasnije i bili prva dva dana dva ili tri sata. on je okolo istraživao, a ja sam pomagala tetama oko druge djece. ručak im je u pola 11, sva djeca prije toga peru ruke i stavljaju ima se podbradnjaci, pa sjedaju oko stola i klopaju. većina ne zna sama jesti, dva su stola i po jedna je teta za svaki stol koja dohranjuje djecu. dakle svakom djetetu one žlicom stavljaju hranu u usta, nutkaju, i daju repete ako ima zainteresiranih. tko ne zeli jesti ide dalje.ja sam sudjelovala u svemu. prala im rukice (dakle pomagala njima jer me jan nije toliko trebao niti tražio), i hranila ih. savjet je da vjebas s njom doma samostalno hranjenje da zna ipak sama koristiti zlicu. tete nisu imale nista protiv da sam tamo cijelo vrijeme. moras imati slape i donijeti potvrdu svog liječnika. njoj isto uzmi papuče.
samo znaj da ces jedan dan morati otici i ostaviti ju. tesko se odlucti da li to napraviti nakon tri, ili 7 dana .plakat će i nakon tri i nakon 7. slusaj tete imaju iskustva. sve se to pregrmi nekako. sretno :*