Jaslice i odvikavanje od pelena
U osmom mjesecu bili na moru tri tjedna i skinuli pelene. U početku išlo teže, pa je polako počela odgovarati na pitanja da li joj se piški/kaki, pa sada traži sama, ili je pitam - sve u svemu odlično to njoj ide. Ima nezgoda, i to je sasvim u redu.
Ali vrtić - krenuli prošli tjedan, ona naravno neće tetama ništa reći, kada se ukakala u gaćice, stavili su joj pelenu nazad. Pričala sam sa tetama, rekle su : Još je ljeto, još su tete na dežurstvu, teško im je, ne poznaju djecu, neka ona ima pelenu, pa će je stavljati na tutu ......
I nekako smo pregrmenli tjedan dana. Vjerojatno je zbunjujuće, tamo ima pelenu, doma nema.
Jučer krenuli redovito u svoju grupu, al ne leži vraže - nova teta koja ih ne pozna, djece puno, veliki broj djece cijelo ljeto nije išao u vrtić, pa je to sada kao ponovna adaptacija.
I naravno - moja curka se popiška - vrate joj pelenu.
Kaže teta da joj je teško, da joj puno vremena oduzima da je presvlači, da je puno djece, da će je stavljati na tutu svaka dva sata ....
Sve razumijem, znam da je teško, ali sve nekako mislim, i tamo će joj jednom morati skinuti pelene, inače im nikada neće reći da joj se piška/kaka.
Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
Re: Jaslice i odvikavanje od pelena
Citiraj:
sne prvotno napisa
U Sve razumijem, znam da je teško, ali sve nekako mislim, i tamo će joj jednom morati skinuti pelene, inače im nikada neće reći da joj se piška/kaka.
a koliko je dijete staro i koji je vrtić u pitanju (da znam šta mogu očekivat)?
sljedeći tjedan m. kreće u vrtić, a skinula je pelenu tek prije 10 dana i još ne traži ići na wc nego ju treba 'tjerat' :( ...