24 h uz dijete u bolnici?
zanima em ova nadopuna zakona o boravku meme i bebe u bolnici, da li je taj zakon primjenjiv na sve bolnice u RH, da li za sve odjele na kojima su smještena djeca, i ono najvažnije koje se baš mene tiče, DA LI IMAM PRAVO BITI UZ DIJETE DOK JE NA INTENZIVNOM LIJEČENJU?
hvala cure
klaićeva bolnica i njihovo ponašanje
Drage mame i kolegice u borbi za našu dječicu,
toliko sam razočarana ovim državnim ustanovama (bolnice, vrtići) da ne znam od kuda da počnem, u biti znam. Jučer mi je nećak (2,5g) završio u klaićevoj bolnici jer si je skoro odrezao jagodicu na prstenjaku. Krvi je bilo puno, a na hitnom prijemu nikoga, djete plaće ja zajedno sa njim. Dolazi sestra nakon mog kucanja na desetera vrata i hladnokrvno veli "Dobar dan, izvolite" nakon toga slijedi pričekaj te molim. To je bilo oko 12,30. Poslani smo na rengen i dogovorena je mala operacija u 17,00 pod općom anestezijom. I onda počinje: mi smo dijete primili, a vi možete ići doma pa nazovite oko 19,00 sati pa ćemo vam reći kako je dijete. Koji kreteni kao da nam nije stalo da vidimo i čujemo kako je prošlo i da li se dijete uopće probudio iz anestezije. Zatim molimo doktora i sestre budući da je mali i da ne bi imao traume neka mama ostane sa njim dok ne izađe van, ali nema šanse politika bolnice ne dozvoljava ni po noći ni po danu, samo u vrijeme posjeta od 14-18 sati. I hvala Bogu na RODAMA. Dođem na posao uključim internet i stranicu roda i vidim da majka do 5.godine dijeteta može biti cijeli dan sa svojim mališanom. Sada nastavljamo borbu i svaka minuta mi je posvećena tom problemu jer sestra i ja imamo klince koji su razlika ni 2 mjeseca tako da mi je kao da je moje, ali mislim da je to svejedno da ni jednoj ženi nije svejedno kad čuje plač dijeteta koji traži svoju majku. Eto izjadala sam se. nadam se da će biti sve u redu.