VISOKA TEMPERATURA 48 SATI
Mak ima tocno 3 godine, proslu srijedu je imao navecer temperaturu 39,6, lupocet, ujutro 37,2, poceo curiti nos i odonda kao sve u redu, nos curi bistro, ide u vrtic blabla
Sad u cetvrtak navecer opet 39,8, lupocet, po noci 39,8, lupocet, ujutro petak 39,7, lupocet, pol dva popdne petak, 39,6, lupocet. Petak oko 15 gubim zivce, pedijatrica. CRP 31 ( navodno je sve preko 8 bakterijska infekcija), grlo OK, nije crveno, usi OK, ali ipak je dobio cefixim ( neki novi jaki antibiotik koji se pije 6-7 dana jednom dnevno), po njenim riječima, citiram"da se nebi nesto razvilo". Znaci mi ne znamo di je bakterija niti koja je, jer njemu samo curi nos totalno prozirno, ni traga zelenilu, ne kaslje. Popio antibiotik u 16 h jucer. u 17 sati temp 39,8 ( znaci 3 ipol sata od zadnjeg lupoceta, koji se smije max.svaka 4.) kad je 8 navecer bilo opet 39,9, otisla sam u apoteku po dalsy( ibuprofen). Taj drzi navodno 8 sati. I od jucer u 8 navecer, tocno svakih 8 sati kolko on drzi, Maku naraste temperatura na 39,8 ili 39,9. Danas je u 16 poio i DRUGI antibiotik, drugu dozu ocu reci, i njemu je sad u pol devet navecer temperatura 40! Unaci njemu 48 sati cim prestane djelovat antipiretik temperatura blizu 40!
Pitanja za vas:
Dobro kolko treba antibiotiku da pocne djelovati?
Kaj mislite kolko dugo se tak smije skidati takva strasna temperatura?
( vec mislim da je mozda urinarna infekcija jer se dve noci popiskio u krevet, a to ne radi vec tri mjeseca otkad smo skinuli pelene, ali na tom cefiximu pise da je i protiv nekompliciranim uroinfekcija)
Kad bi vi po vasem iskustvu dalje pocele dramit i opet ici doktoru? Mi smo naruceni na kontrolu u torak, al ja ovak nemrem docekati utorak, pa dobice neko otrovanje ibuprofenom, sta lli?
Upomoc, savjete i iskustva sa dugotrajnim visokim temperaturama Vas MOLIM LIJEPO!