-
ne želi jesti
Pozdrav
trebam savjet. Mli mi ima 7 mjeseci. s dohranom smo počeli prije mjesec dana al maximalno kaj on pojede su 3-4 žličice po obroku. Jednostavno stisne usta i ni makac....ja se majmjuniram pa se malo nasmije i onda mu uvalim al na to poludi i gotovo.
kiaj naapravit preveliki je da živi sam od mlijeka i to adaptiranog.
da btw ni sokove ne želi piti čaj jako malo :?
-
bugga, nisi sama:
Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!
Kopiram ti svoj post sa jednog drugog topica:
Kod kretanja s dohranom, osim uvođenja namirnica prilagođenih dobi djeteta imajte u vidu:
- MLIJEKO (majčino ili AD) je glavna hrana djeteta u prvoj godini života, ostalo je DOhrana;
- namirnice se uvode postepeno, jedna namirnica nekoliko dana, da bi se dijete naviklo na novi okus i da bi se prepoznala eventualna alergijska reakcija na pojedinu namirnicu;
- hranu nije potrebno miksati/pasirati/blendati: dječje čeljusti su dovoljno snažne da sažvaču namirnice koje im na početku dohrane nudimo, izbacivanje komadića iz usta je normalna reakcija na uvođenje krute hrane;
- djetetu nudite vodu;
Najvažnije od svega: budite strpljivi, pratite svoje dijete i njegove potrebe, ne forsirajte, ne opterećujte se količinom hrane koju pojedu ili brojem namirnica koje konzumiraju. Sretno!
:love: