Ponašanje u školskim autobusima
Moram priznati da me u posljednje vrijeme do ludila dovodi vožnja djece u školskim autobusima. Moja djeca se svaki dan voze autobusom u školu udaljenu 4 km od kuće. U autobusu ne postoji pratitelj vožnje niti ikakva odrasla osoba osim vozača.
Kad se ukrcavaju ispred škole, pazi učiteljica, a li kad idu od kuće - to je živi kaos. Djeca iz viših razreda preskaču ove malene, naguravaju se, zauzimaju im mjesta... Vrlo često ustaju s mjesta za vrijeme vožnje, gađaju se sa stvarima, ponekad dođe i do tučnjave... Nedavno je jedan dječak iz trećeg razreda pao na pod između dva reda sjedala i razbio glavu.
Vozač je često nemoćan jer mora, naravno, paziti na promet. Svako malo ravnateljica pozove neke roditelje na razgovor i kaže da će učenici koji ne sjede na svojim mjestima i divljaju za vrijeme vožnje ubuduće morati ići nekim drugim prijevozom, no ne vidim baš rezultate.
Neki dan sam na TV-u vidjela da će uvesti pratitelje u autobuse, ali nisam čula je li to samo prijedlog ili će to doista i provesti u djelo.
Zna li netko nešto o tome?