grubost djece prema mlađoj djeci
Primijetila sam šećući s Vidom po parkovima, dj. rođendanima i svugdje gdje susrećemo djecu da su malo starija djeca /2,3,4 godine/ često prilično gruba prema mlađoj djeci; recimo da je od 10-tak djece samo dvoje, troje nježno i želi se igrati s mlađim od sebe, podragati ga, podijeliti igračku i sl.
Moram reći i da nema veze da li se radi o djevojčicama ili dječacima.
Zanima me - da li je ta "grubost" neka faza kroz koju prolaze manje više sva djeca, ili je to ipak pitanje odgoja i odnosa prema djetetu?
:?
Re: grubost djece prema mlađoj djeci
Citiraj:
anek prvotno napisa
Primijetila sam šećući s Vidom po parkovima, dj. rođendanima i svugdje gdje susrećemo djecu da su malo starija djeca /2,3,4 godine/ često prilično gruba prema mlađoj djeci; recimo da je od 10-tak djece samo dvoje, troje nježno i želi se igrati s mlađim od sebe, podragati ga, podijeliti igračku i sl.
Moram reći i da nema veze da li se radi o djevojčicama ili dječacima.
Zanima me - da li je ta "grubost" neka faza kroz koju prolaze manje više sva djeca, ili je to ipak pitanje odgoja i odnosa prema djetetu?
:?
Ono što se meni neki dan učinilo je da dijeca koja su kažnjavana batinama često jednako reagiraju u ljutnji prema drugoj djeci. Možda je to slučajni primjer nekolicine mama koje znam, ali meni se čini da je tako. Srce mi se steže kada Mia stradava od klinaca koji je iz čistog mira kažnjavaju zbog svoje ljutnje...
Nisu malci krivi, znam. Al mama sam pa smeta. :(