Re: Procedura kod bolesti?
- ja svakako javim, da znaju
- od pedijatrice dobijem papir koji nosim svojoj doktorici, onda mi ona daje doznake za bolovanje koje predajem u firmu
- mali komadić papira gdje pedijatar napiše što je bila dijagnoza, od kada do kada i poštambilja
- onda samo javim teti da neće doći jer sam ja doma
Od antibiotika moja malecka dobije proljev ili zatvor (ovisno o tome koji je antibiotik). Onda uzmem probiotik u ljekarni (Ferizik junior) i od toga joj se stolica regulira.
Re: Procedura kod bolesti?
Citiraj:
MBee prvotno napisa
Novi smo u vrtiću pa molim pomoć iskusnih mama što kod bolesti:
- trebam li javljati tetama da neće doći u vrtić?
- kakav papir trebam dobiti od pedijatra da otvorim sebi bolovanje?
- kakav papir trebam za vrtić kad dijete opet krene?
- ako smo doma zbog nezarazne bolesti (prehlade i sl.) treba li uopće ispričnica (ili kako se to zove) od pedijatra?
I dodatno, nevezano uz vrtić, ako slučajno dobijemo antibiotik zna li netko čime se još može sređivati crijevna flora osim mliječnih proizvoda jer smo na njih alergični?
Ovako:
- dobro bi bilo javiti tetama (možeš ih nazvati, ali mi smo uglavnom koristili sms ili smo otišli reći direktno odgajateljicama da djeca neće doći)
- s djetetom ideš pedijatru na pregled, a pedijatar daje obavijes za liječnika opće prakse da ti otvore bolovanje
- s papirom (ceduljica s dijagnozom sa pečatom) ideš svom liječniku opće prakse koji otvara bolovanje... Taj papir nosiš u firmu. (Ja imam u svojoj firmi dogovor da samo javim telefonom i donesem papire kad liječnik zatvori bolovanje)
- kad dijete ozdravi, dobiješ kod pedijatra dva papira - jedno je "Ausweiss" za vrtić (potvrda da je dijete zdravo i da može u vrtić) a drugo je obavijest liječniku opće prakse da može zatvoriti bolovanje s tim i tim datumom
(Za očekivano kraća bolovanja ja nisam hodočastila dva puta liječnici opće prakse, nego bih samo nazvala da će mi trebati bolovanje 2-3 dana i donijela papire kad bi dijete ozdravilo.)
U vrtić dijete može samo s tim papirom. Papir se daje zdravstvenoj voditeljici ili dežurnom odgajatelju. U našem vrtiću nije bilo moguće ostaviti dijete bez takvog papira, i to je ok.