Ne mogu nigdje naći odgovor, koliko dana u mjesecu moram raditi da bih ostvarila pravo na isplatu prijevoza za taj mjesec?
Printable View
Ne mogu nigdje naći odgovor, koliko dana u mjesecu moram raditi da bih ostvarila pravo na isplatu prijevoza za taj mjesec?
jedan dan
Nemoj zezat, ja čula 10 dana, sigurnosti radi (ako je slučajno riječ o radnim danima) ja rekla doktorici da ću na porodiljni iza 15.11. tako da dobijem za prijevoz za 11. mjesec.
Tup, tup, glupače!
Ja sam na porodiljnom 0d 7.10., dobila sam prijevoz za 10 mjesec i ne moram ga vraćati. Baš sam pitala u našem računovodstvu i rekli su da čim se radi jedan dan u mjesecu, ostvaruje se pravo na cijeli prijevoz (ako se isplaćuje vrijednost mjesečne karte). Provjeri svakako u svom računovodstvu jer bi se moglo dogoditi (i često se događa) da je kod tebe praksa drugačija.
Praksa oko obračuna prijevoza mora biti u svim školama ista.
Prijevoz se isplaćuje sa plaćom kao akontacija. Što znači kad dobiješ plaću za listopad automatski dobivaš prijevoz za studeni. Tabele se šalju do 20-tog u mjesecu u MZOš, a print lista i sredstva za isplatu plaća u škole najkasnije do 2-3- ćeg u tekućem mjesecu za predhodni mjesec.
Dakle plaća i prijevoz će ti biti obračunata i prije nego što odeš na bolovanje.
Jasno :mrgreen: .
zvjerka, to je tak normalno u svakoj soli, osim u mojoj. :evil:
mi smo do nedavno tek 20. u mjesecu dobivali prijevoz za tekuci mjesec, sto ce rec da sam ja vec 20 dana odvozila na posao od love za placu, a ne od prijevoza. tek kad sam bila na porodiljnom, uspjeli su se nekak izborit da lova od prijevoza dolazi drugacije, pa sad 20. u mjesecu dobivamo za iduci mjesec!
a logicno mi je da s listom za prethodni mjesec sjedne priijevoz za tekuci...
ma uzas, kaj sve ne rade!
Franny, ispričavam se nisam dobro pojasnila. To vrijedi za OSNOVNE ŠKOLE.
A koliko znam prijevoz na razini SŠ plaća Županija /Grad kojoj pripada SŠ, pa tu mogu biti razne varijacije ispate prijevoza , ovisno o tome kak su škole(srednje) potpisale ugovor sa Županiom/Gradom.
Kod nas je isto tako kao što veli zvjerka.
Jedino - da bi se dobila puna cijena prijevoza, treba biti barem četiri dana u školi. Za 3 dana ili manje obračunava se cijena prijevoza po danu.
(Ovo mi je bilo bitno da si složim raspored na 4 dana kako bih dobila cijelu naknadu - ja, naime, nemam puno radno vrijeme).
U osnovnim školama prijevoz se isplaćuje zajedno sa plaćom a u srednjim školama u toku mjeseca kad poslodavac odluči jer se isplaćuje sa žiro računa pa ako ima love može i 1. a ako nema čeka se da dođe od nadležne uprave, grad,županija ili slično.
Što se tiče bolovanja i prijevoza, za bolovanje kraće od 42 dana prijevoz se isplaćuje,ako je bol.duže nema ni prijevoza.
ja radim 3 dana u školi i imam samo pola prijevoza