Kada se MORA ici u bolnicu na cuvanje trudnoce??
Ovo su HITNA pitanja iskusnim mamama i sadasnjim trudnicama:
Da li ste morale na cuvanje trudnoce, u kojoj ste bolnici bile i sto ustvari ukljucuje bolnicko cuvanje trudnoce?
Pitam jer moja Dr inzistira da od SUTRA moram u bolnicu radi placente praevie. Iako ne krvarim. I inace se dobro osjecam.
A ja ne znam ni u koju bi bolnicu ni da li da uopce idem, ni sta da uzmem sa sobom, niti sto mogu ocekivati??? Samo cijeli dan :cry: .HELP!
Re: Kada se MORA ici u bolnicu na cuvanje trudnoce??
Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Ovo su HITNA pitanja iskusnim mamama i sadasnjim trudnicama:
Da li ste morale na cuvanje trudnoce, u kojoj ste bolnici bile i sto ustvari ukljucuje bolnicko cuvanje trudnoce?
Pitam jer moja Dr inzistira da od SUTRA moram u bolnicu radi placente praevie. Iako ne krvarim. I inace se dobro osjecam.
A ja ne znam ni u koju bi bolnicu ni da li da uopce idem, ni sta da uzmem sa sobom, niti sto mogu ocekivati??? Samo cijeli dan :cry: .HELP!
Ja sam bila na cuvanju druge trudnoce, negdje od sredine (Sv.Duh - po uputi ginekologa kod kojeg sam pratila trudnocu). Odveo me muz usred noci kad sam osjetila stezanje nalik na trudove i ostala sam 3 mjeseca.
Placenta previa je druga situacija - opasno je zato jer moze doci do krvarenja u svakom trenutku (ovisi o dijagnozi - da li je potpuna ili nepotpuna, bla bla - pitaj doktora...). Samo ti poslusaj doktora - ako se sto dogodi kod ovakve dijagnoze, bolje je da si pod nadzorom, i zbog sebe i zbog bebe. Ako si doma, a pocnes krvariti, nikad ne znas kako to moze zavrsiti, pogotovo ako nisi blizu bolnice...
Odabir bolnice - ako ginekolog kod kojeg pratis trudnocu nije preporucio ni jednu odredjenu bolnicu, mozes otici u onu bolnicu gdje spadas po mjestu stanovanja. Ja nisam bila na Merkuru (kamo bih otisla prema adresi) nego me lijecnik uputio prije. Istina, znala sam kamo idem jer to mi nije bilo prvo dijete. PITAJ DOKTORA DETALJE i sto bi preporucio. Ili samo spremi torbu i u najblizu bolnicu, s papirima od svog ginekologa!
Ja sam bila cca 3 mjeseca na cuvanju trudnoce (Prepar intravenozno - nije bitno jer nije ista dijagnoza). Na cuvanju trudnoce moras strogo mirovati, lezis u bolnici i dosadjujes se... Nije strasno, ali meni je bilo dosadno. Ipak, za dobrobit svoje bebe covjek sve izdrzi. Osim standardne opreme (spavacica, papuce, ves, carape, toaletna torbica) ponesi i knjige, mobitel i drugo i u miru cekaj svoju bebicu!