-
KARLOVAC-Rodaonice
Evo malo događaja za Karlovac.
Rodaonice su projekt koji obuhvaća sve Rodine edukativne radionice, s ciljem da pružimo informacije što većem broju roditelja, kao i svima onima koji se u svakodnevnom životu i radu susreću s djecom.
U Karlovcu će se tijekom studenog i prosinca održati tri radionice: o odgovornom roditeljstvu, austosjedalicama i hospitalizaciji djece.
Povodom Međunarodnog dana prava djeteta održat će se
radionica o odgovornom roditeljstvu
19.11. (srijeda) u 17.00 sati u Obiteljskom centru Karlovačke županije, Meštrovićeva 10 (zgrada Centra za socijalnu skrb).
Na praktičnim primjerima vježbat ćemo način pozitivnog vođenja djeteta, tj. kako zadržati toplinu, a istodobno postići i disciplinu.
Radionica je namijenjena roditeljima, besplatna je, vrijeme trajanja je 90 minuta.
Veselimo se zajedničkom druženju!
-
Odlično, jako mi se sviđaju teme radionica, a posebno ova prva o odgovornom roditeljstvu. Ponekad je stvarno teško disciplinirati dijete, a da to ne bude traumatično iskustvo i za dijete i za roditelje, već da se na lijepi način objasni što se smije, a što ne smije. Iskustava stručnjaka i onih koji su to već prošli nikada dosta :)
Zanima me da li se treba negdje prijaviti ra zadionice i da li predstavlja problem ako se 15-20 minuta zakasni (naime, i mm i ja radimo u zgb-u pa dok dođemo...)?
-
Ockica, samo dođite, nema veze i ako zakasnite.
Također možete obavijestiti i ostale roditelje, prijatelje i poznanike.
-
Matilda, super, suradnja je krenula! :D
Mijenjat cu se za smjenu pa cete me naci tamo!
-
-
-
Odlično je bilo!
Nadam se da će biti još sličnih radionica. :D
-
Sve pohvale! Jako zanimljivo, poučno i s praktičnim rješenjima problema.
Bilo bi super kad bi se zaredalo par radionica u godini :)
-
Koliko sam prisustvovala - bilo je odlično!
Odaziv je bio taman za radionicu!
Čekam vas na i na idućim susretima! :)
-
Prvo zahvala Obiteljskom centru što nas je ugostio u predivnom prostoru. Imali smo sve uvjete za rad.
Kao voditelj radionice i roditelj moram reći da je odaziv bio iznad očekivanja. Bilo nas je taman da imamo atmosferu u kojoj ćemo slobodno moći reći sve što nas muči, što znamo, što je dobro, a što nije u odnosu s našim djetetom.
I moram reći da sam imala posebne roditelje :) , koji već imaju znanje, koji žele i dalje proširivati to znanje.
Radionica nije čarobni štapić koji će nas pretvoriti u savršenog roditelja.
Dovoljno je i što je roditelj sudjelovao, to znači da mu je stalo do djeteta, do roditeljstva.
Pozitivna roditeljska iskustva je dobro čuti. I nečiji savjet možda nam neće pomoći u situaciji s našim djetetom, no sigurno će nas motivirati i osnažiti da pronađemo neko slično rješenje problema. Također moramo misliti i na uzrast djeteta.
Nadam se da ćemo jednog dana imati grupu roditeljske potpore. Ponekad je dovoljno da samo ispričaš neki problem svog roditeljstva (kao ventiliranje :mrgreen: ) pa da ga sagledaš iz drugog kuta i sam nađeš rješenje.
Drago mi je da ste zadovoljni. :love:
-
Bravo Matilda!
Svaka čast na trudu i angažiranosti! :*
-
i meni je strasno drago da vam je bilo :heart:
-
Evo i druge po redu Rodaonice: predavanje Sigurno u autosjedalici, o važnosti korištenja dječjih autosjedalica.
Što kažu zakonske regulative, kako dobro učvrstiti sjedalicu, vezati dijete, na što paziti prilikom kupnje/nabave sjedalice i još puno toga saznat ćete na predavanju danas, 18. prosinca, u 17 sati u Obiteljskom centru (Meštrovićeva 10).
Nakon predavanja možete postaviti pitanja, a podijelit ćemo Rodine brošure i letke o autosjedalicama.
Veselimo se vašem dolasku. :)
-
Prvu rodaonicu sam zaboravila pohvaliti :oops: , pa da nadoknadim. :) Opet je bilo super, poučno i zanimljivo. I baš je bilo ugodno u onako intimnoj atmosferi. :mrgreen:
Sve pohvale!
-
E da, pohvale i malim modelima! :heart:
-
Modeli su nam bili prekrasni. :heart:
Još je falila Matilda za najveću sjedalicu.
Hvala luci što si došla, ako trebaš pomoć oko sjedalice, namještanja, da provjerimo što je s njom, samo reci. Pošalji mi PP i pomoći ću ti.
-
Hvala puno. :* Probat ćemo još malo sad za vikend popraviti stvar, ako ne uspijemo, javim ti se. Baš si :heart: !