premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca
Danas sam sva sretna išla na kontrolu kod pedijatrice i jedva čekala kada će mi Bibija izvagati da vidim koliko je napredovao.
Kažem sretna jer iz njegovog ponašanja nisam mogla uočiti da je gladan, mlijeka imam dovoljno (jer nakon podoja kad stisnem bradavicu ono još izlazi), dojen je na zahtjev,...
Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. Moram napomenuti da je on beba koja je odlično napredovala kada smo naučili dojiti: rođen sa 3850, 1mj 4250, 1mj i 7dana 4950, 2mj 5940, 2mj i 20dana 6430, 4mj 7670, i SADA s 5mj i 20dana 8030.
Ja znam da je on dosta težak, ali je napredovao malo i sada mi pedijatrica preporučuje da mu nakon svakog podoja dam malo adaptiranog. Prolem je u tome što je on izgleda lijen sisati čim oslabi protok mlijeka i treba povlačiti.
Šta da radim, očajna sam jer bih htjela samo dojiti bez umjetnog mlijeka?
Re: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca
[quote="xanta"]Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. quote]
Citiraj:
prema LLLI-u prirast na tezini 6-12 mj. je u prosjeku 57-113gr tjedno
Dakle, dobio je unutar prosjeka samodojenih beba...Cemu ista dalje isprobavati?
Re: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca
[quote="Saradadevii"]
Citiraj:
xanta prvotno napisa
Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. quote]
Citiraj:
prema LLLI-u prirast na tezini 6-12 mj. je u prosjeku 57-113gr tjedno
Dakle, dobio je unutar prosjeka samodojenih beba...Cemu ista dalje isprobavati?
Potpisujem! Evo, moja malena je negdje iza 5 i pol mjeseci starosti dobila 480 gr u mjesec i pol (znači nekih 6 tjedana). Ja sam se tada malo zabrinula, ali naša pedica je rekla da je sve pod kontrolom i da se nemam razloga brinuti.
Danas kad na to gledam: dijete mi je u tom periodu dobivalo nekih 80 gr. tjedno što je opet bilo sasvim u redu.