Nakon odmrzavanja kore za savijaču mi se trgaju.
Tko zna onaj recept gdje se kore umiješaju u neku smjesu jogurta (ili vrhnja) možda i onda se sve šutne u protvan i ispeče?
Printable View
Nakon odmrzavanja kore za savijaču mi se trgaju.
Tko zna onaj recept gdje se kore umiješaju u neku smjesu jogurta (ili vrhnja) možda i onda se sve šutne u protvan i ispeče?
Vjerojatno si mislila na gibanicu ;) .
Dakle, napravi nadjev od sira kao za štrudlu od sira i slobodno dodaj još jedno kiselo vrhnje više nego što bi inače.
Dovoljno je kore iskidati na 5 ili 6 dijelova (tj. nek ostanu tako kako su ti se iskidale) i natopiti smjesom komad kore s obje strane, te ga zgužvati i staviti u (duboku) tepsiju. Ja najprije na podmazano dno tepsije stavim jednu koru i uglove ostavim da vise preko ruba. Onda to punim zgužvanim komadima kore natopljenim u smjesu od sira (ubacivati jedan po jedan komad, tek kad se prethodni dobro umackao s obje strane nadjevom). Kad potrošim sve kore, odozgor stavim još jednu ravnu, presavijem preko nje uglove one donje kore, sve premažem kiselim vrhnjem i stavim u pećnicu zagrijanu na 250, ali odmah smanjim na 180. Ovisno o debljini mora se peći oko 45 min do sat vremena. Moja bude visoka oko 8-10 cm i pečem je najmanje sat vremena, tj. dok nož zaboden u sredinu ne iziđe čist ;) .
Dobar vam tek! :)
Zanimljivo, budem probala. Hvala. :)
Znam da ima i neka varijanta da se kore smrve na sitnije, da ide ili samo jogurt ili vrhnje. Sve se u jednoj zdjeli promiješa.
Ma da. Ne možeš pogrešiti. Sve to isto kao i za običnu gibanicu/sirnicu/gužvaru, ali sa tako pokidanim korama na sitno i u plehu za muffine. To sam ja sinoć pravila i bilo je opako dobro.
Odgore sam stavila komadić maslaca i posula popečenim susamovim semenkama.
Mmmmmljac
A i to možeš bez sira. Kako vidim, to ti treba.
4-5 jaja, 2 masnij kiselo vrhnje, (ili 1 vrhnje + krem sir, npr. ABC), neki bioaktivni jogurt, so i to je to.
Možda još malo gazirane mineralne vode i par kašika ulja.
Evo, slučajno sam nabasala na onaj koji tebi treba http://www.coolinarika.com/recept/727323
znala sam da je bilo nešto i tu na forumu:
Lažni burek by MIJA32
Sad mi sline cure, idem probati nešto smuljati...
ijao sto mi ovo sve zvuci mljac :mljac: jos da mi je gdje naci kore :/
Ako ih nemaš gde kupiti, a ti ih razvuci :mrgreen:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Fidji, ne hvališ se ništa! Kako ti je ispalo to sa korama?
Šta si smuljala?
Ispalo mi je super!!!
Smuljala sam jogurta, jaja, vrhnja, mineralne i pošećerila na kraju nakon dvojbe da li bi slatko ili slano (čopila me žalja za slatkim).
I muže me hvalio. :mrgreen:
Joj, super, baš mi je drago :D
Ja sam ovo radila par puta i odlično je!Citiraj:
Imga prvotno napisa
:mljac:Citiraj:
Imga prvotno napisa
Evo recepta jednostavnog.
Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
Hranjivo i djeca vole.
Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
Hranjivo i djeca vole.
Hranjivo i djeca vole.
ovo sam radila ali ne s mlijekom, zašto ide mlijeko?
Čini mi se da ide mleko zato da bi bilo sočno i ne previše kiselo.
Ja u gibanice i pite sa sirom uvek stavim i mleka i jogurta. Budu mnooogo sočnije, a takve ostanu i kad se ohlade.
A od jogurta se lepo dignu (ne stavljam ni kiselu vodu, ni prašak za pecivo, ni sodu)
super, nisam to znala :)
Inače, ja u takvu smesu ili kakvu drugu sličnu ubacim kore unutra i to ovlaš promešam i onda sve to istresem u tepsiju preko tog jednog ili dva lista koji su postavljeni u dnu i odgore još jedan-dva.Citiraj:
split prvotno napisa
Zaliti sa mešavinom mleka, kisele pavlake (vrhnja) i malo ulja.
Ali treba ostaviti 15 minuta da odstoji, da kore upuju malo tečnosti, pa tek onda ubaciti u rernu na 180-200° C
Probala sam raditi i sa sirom točno po receptu od Mije32 i još mi je bolje nego s jogurtom.
A najbolje je jer je jako brzo gotovo i većinu je kora ponosno gužvala moja najstarija. :)
:heart:Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Mlijeko se stavi da kore ne bi bile suhe. JEr ako je sir tvrđi nemaju se čega napit. Vrhnje izbjegavam zbog kalorija.