cure neznam sta napraviti zadnjih 4 noci vise ne zeli ni blizu kindicu a ak zaspe budi se svakih pola sata i samo na rukama zaspe i kod mene u krevetu. nebi ga htjela navikavati da spava s nama
Printable View
cure neznam sta napraviti zadnjih 4 noci vise ne zeli ni blizu kindicu a ak zaspe budi se svakih pola sata i samo na rukama zaspe i kod mene u krevetu. nebi ga htjela navikavati da spava s nama
Moja N ima 8 mjeseci i svega je nekoliko noći spavala u kindaču i to na samom početku.Spava s nama i ja se više ne trudim da spava u kindaču jer kako sam god pokušala nije išlo.Jedino da ja legnem kraj nje možda bi spavala.Kad bi je stavila u kinderbet i tamo hranila tako bi i zaspala i nakon pola sata se probudi i plače dok ju ne stavim kod nas u krevet i tamo zaspe ko top.Tako da sam odustala i ona već neko vrijeme spava sa nama i uopće se ne opterećujem oko toga,ako je djetetu tako lijepo neka uživa dok je mala.
a muz poludi kad je kod nas jer zauzme cijeli krevet, znaci normalno je da nece nakon 6 mj. vise u kindac
A čuj nebi se baš moglo reći da je normalno ali ja iz iskustva mogu reći da znam jako malo djece koja spavaju u kindaču bez problema.Valjda im je kod nas toplije i ugodnije.Moja N relativno mirno spava tako da i nije neki problem a jedino šta me nervira je kvocanje ljudi oko mene ali i na to ću s vremenom otupit.Ne brini i pusti dijete da uživa i mazi ga dok je malo jer sad trebaju najviše naše ljubavi i zaštite.
Dijete ti iskazuje svoju potrebu za tvojom blizinom (ili tvojom i tatinom). :love:Citiraj:
malo janje prvotno napisa
I naša je spavala u kindaču prvih par mjeseci, dok smo se bojali da bismo je mogli zgnječiti. :mrgreen: Poslije više nije htjela. :)
Sa 6 mjeseci se inače javlja strah od odvajanja od roditelja.
Evo jednog teksta: "Zajedničko spavanje - još jedan način poboljšanja dječjeg zdravlja" :*
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=157&Show=984
Za nas je normalno. Mi od prvog casa spavamo zajedno.
Cim se rodila,jos u rodilistu smo spavale skupa.
I mogu ti reci da se super naspavam-cikimo u polusnu,nema ustajanja,nosanja ni uspavljivanja.
Bas nam je lijepo cijelu noc biti zagrljene :heart:
super clanak od veceras spava s menom.a uvjek me strah da ga ne zgnjecim a gospon se razbaci po cijelom krevetu :lol:
:yes:Citiraj:
A i meni je ljepše imati malenu mirisnu štrucu kraj sebe. :)
Lakše mi je i zbog dojenja, ne moram ustajati.
Ostavim otkopčanu pidžamu, pa se po noći ili pred jutro sama posluži. :mrgreen:
:DCitiraj:
Tu su i neke mjere opreza:Citiraj:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=157&Show=1051
:lol:Citiraj:
Kad uspavam malenu, često ustanem da bih dovršila poslove po kući. Kad se vratim, imam što vidjeti :mrgreen: Obično se gđica lijepo raširi, tata spava na rubu, ali onda ja napravim malo reda :)
Ja neznam kako vi,ali ja na svom djetetu vidim da je sretna i zadovoljna kad spava sa nama u krevetu i ja sam tad sretna.A nema mi slađeg u životu nego kad se ujutro probuim i prvo što ugledam je osmjeh na licu moje djevojčice.Zato,pusti dijete da spava s tobom.
Iskreno, moj moto je: kad oni spavaju, spavam i ja=oni spavaju gdje god hoće samo da i ja spavam. E. je do 2. godine spavala u svom krevetiću i nije joj bilo ugodno sa nama, od 2. godine je prelazila, nekad više nekad manje. I sada po nekad pređe kod nas. N. spava sa mnom od porodilišta. Probala sam ga stavljati u kolijevku, ali on tamo nešto mrmlja mrda se i budi, meni nema sna, pa prema tome, iz totalno sebičnih razloga spava sa mnom. A noćno dojenje, ma nekad u jutro neznam ni kako smo se prebacili na drugu stranu, super stvar.