problemi sa stolicom kod cetvoromjesecne bebe
Postavila sam pitanje vec na podforumu poteskoce kod dojenja ali nisam dobila odgovor pa ponavljam i ovdje.
Sin mi ima 4 i pol mjeseca. Dojim ga na zahtjev. Od rodjenja mi se cini da ima manjih poteskoca sa kakanjem - ali pretpostavljam da je tako kod vecine beba. Napinje se i place, puno puta se desi da od napinjanja pobljuca dosta pojedenog ali kad se pokaka to sve prodje.
Do sada je kakao jednom pa do tri puta na dan.
E sad, problem je sto zadnjih deset dana ima stvarno velikih problema sa kakanjem, cak i po noci lose zato spava, samo nacicava i napinje se kako bi obavio nuzdu.
U pocetku se nisam zabrinjavala posto dojena djeca ne moraju bas svaki dan kakati. Medjutim desilo se da sad kaka svakih dan i pol otprilike i to nakon puno muke. Ocekuje covjek da je stolica tvrda a ono proljev. Kako su bili blagdani, tek sam u petak otisla pedijatrici koja kaze da proljev kod dojenog djeteta nije normalna pojava.
Dala nam je uputnicu za pregled stolice no malisa u petak nije nista obavio pa se nadam da cu sutra uhvatiti uzorak i odnijeti na analizu.
Da li je tko imao slicno iskustvo, znaci da izgleda kao zatvor a nakon toga beba ima tekucu stolicu? I ima neugodan miris, kao kad odrasla osoba pati od proljeva?
Ja sumnjam na gljivice jer ima i dosta vjetrova. Inace mali normalno izgleda i ima puno popiskenih pelena, jedino mu je guza malo crvenkasta. Moje grudi su okej a u njegovim ustima nema nikakvih naslaga.