zanima me kako se martini poslužuje s čim ga se može mješati i poslužiti kao dekoracija predpostavljam masline ? hvala...bez brige neću se napiti sada :mrgreen: to je za goste
Printable View
zanima me kako se martini poslužuje s čim ga se može mješati i poslužiti kao dekoracija predpostavljam masline ? hvala...bez brige neću se napiti sada :mrgreen: to je za goste
kako koji
imas slatki (martini bianco) koji se posluzuje tako da se rub case umoci u secer i sa kriskom lmuna, imas crveni (martini rosso) koji se posluzuje sa visnjom (njega nisam pila i ne volim ga) i suhi (martini dry) koji se posluzuje sa maslinom (moj omljeni) :)
imas za kupiti gotovi a mozes ga i sama mijesati (gin i vermut. umijesto vermuta moze i vodka ali je okus skroz drukciji i jaci).
uzivaj :)
U našim birtijama ga poslužuju kao vermut - šećer i limun i tak mi je najfiniji.
A za masline će ti reći oni koji idu u malo skuplje objekte 8)
Citiraj:
leonisa prvotno napisa
eto, nemam pojma da se martini dobije miješanjem gina i vermuta.
ovdje se doista svašta može naučiti :P :)
Bljak. Odurne su mi žestice. :P
to se odnosi na martini dry...Citiraj:
dolega prvotno napisa
imala sam i ja zivot nekoc :mrgreen: :lol: :lol:Citiraj:
dolega prvotno napisa
da, vermut (http://www.sohowines.hk/images/5010677925006.jpg) je gotovi. imas plavi (bianko- slatki) roza (rosso) i zeleni (dry).
ovo su boje etiketa :)
da, onaj "origigi"Citiraj:
puntica prvotno napisa
Yes. Shaken, not stirred. :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
imam ovaj :mrgreen:
http://tinypic.com/view.php?pic=11sjo0j&s=5
MM slikao :mrgreen:
to t je biancoCitiraj:
donna prvotno napisa
nek ti casa bude vlazna (rub case) i utisi ga u secer. stavi kocku leda i krisku limuna :)
amateri!!! kakve su to čaše??? martini se pije u ovakvima :aparatic:Citiraj:
donna prvotno napisa
to je martini bianco. nabaviš malo širu čašu, rub namočiš, na tanjur staviš žlicu šećera, mokri rub uvaljaš u šećer. natočiš martini. dodaš krišku limuna. :mljac:
leonisa, možda smo nekad cugale skupa, ha? :lol:
:lol: :lol: vidi se da ne cugam :lol:
ok onda trk u dućan po nove čaše
ove su za neku rakiju :lol: :lol:
al fotka je lijepa MM je ponosan :mrgreen: :lol: :lol: sad kad mu kažem za čaše razočarat će se :mrgreen:
rub čaše natrljaj limunom pa će se šećer bolje zakeljiti
da, limun je zapravo odlican a mozda i pravilan izbor.Citiraj:
dolega prvotno napisa
samo pazi da ti ne ostanu komadici limuna (to se meni znalo dogadjati :lol: )
puntica, ko zna :mrgreen:
i martini nije zestica.... :P
iako sam nekoc bila ljubitelj travarica :mrgreen: