Dobila sam na poklon kremaicke forme za pecenje a posto nemam iskustva sa njima molila bi za neki recept sta bi mogla u njih pripremiti kao i nacin pecenja u njima (vreme i temp. pecenja).
Printable View
Dobila sam na poklon kremaicke forme za pecenje a posto nemam iskustva sa njima molila bi za neki recept sta bi mogla u njih pripremiti kao i nacin pecenja u njima (vreme i temp. pecenja).
ja u tome normalno pečem (zapravo obožavam te posude), sve moguće složence s tjesteninom i povrćem, sve što treba zapeći (npr. palačinke), ribu... važno je samo da temp ne prelazi 180/200, posuda pukne (dogodilo mi se). velika prednost - vrlo se jednostavno peru
Potpisujem Astru
i meni su sasvim ok
Kupila sam i mami jednu, al je njena pukla
Nažalost nisam znala za ovo ograničenje do max 200'C
Valjda je ona pekla na jačoj temp pa je pukla
Zaboravila sam da napomenem da su forme male (precnika 4cm) i imam ih 6 kom.
Ja sam znala npr. sebi napraviti lazanje od povrća, a mm-u od mesa
svakom u svojoj posudi
Zapečene palačinke, svaki po svom guštu
musaka od balančana u jednoj, a od krumpira u drugoj
I kod mene su male, ali mislim veće od tih tvojih :?
to su onda posudice za souffle
di si ih našla?
Da, pise na njima za pecenje testa i sufflea, a dobila sam ih od drugarice
i ja pečem u njima, baš bude super fino 8)
pekla sam i kolače ali se na jednom mjestu - u sredini nisu dobro ispekli pa sam skužila da valjda na tom mjestu slabije dolazi temperatura, tj. da kolače treba duže peći
dakle, kod kolača paziti i provjeravati, meni je kolač izgledao izvana pečen a na tom jednom mjestu nije bio,
dio koji je bio pečen je zato bio za 5+, super mekano i sočno :mrgreen:
Keramičke, staklene i drvene posude su moji favoriti.
U keramičkim posudama radim sve što se peče, od slatkog do slanog, od savijača do lasagna.....I prezadovoljna sam, a i moji ukućani.
ja ih imam preko nekoliko, raznih oblika i super su mi.
a i dekorativne su, pa na stolu sve izgleda lijepo servirano :mrgreen: