Koliko dana vannastavnih aktivnosti tjedno?
Ovu temu sam mislio pokrenuti već 2-3 puta no uvijek me je nekako prošla želja za time, ali ovaj put sam zaista dobio veliki poticaj ...
Prije nekog vremena sam razgovarao sa roditeljima jednog od Vedranovih prijatelja iz razreda (2. razred je u pitanju) i tokom razgovora sam ih pitao koliko često im sin ima vanškolske aktivnosti.
Tata je rekao da ih nema puno, samo tri dana u tjedno ide na sportski trening,a dva puta tjedno ide na tečaj jezika ... dakle, svih 5 popodneva tokom tjedna je dečko zauzet ...
Što mislite o tome?
Vedran ove sezone ne ide ni na kakvu vanškolsku aktivnost - lani je išao na stolni tenis, ali mu se to nije dalo nastaviti, a nije htio ni na šta drugo (nismo ga nagovarali, ali smo mu pokazali listu i pitali ga da li ga nešto zanima - rekao je da ne).
Razgovarajući sa psihologicom čuli smo mišljenje da nije loše imati neku vannastavnu aktivnost koja bi mu bila neke vrste obaveze ili socijalne aktivnosti, a da nema veze sa školom. I meni bi bilo ok uzeti recimo 1 dan tjedno za nešto ... možda i dva ako bi dijete inzistiralo, no sve više od toga mi se čini too much.
Apropos, ne zanm ima li još itko drugi da mu dijete ne ide ni na kakvu vanškolsku aktivnost, od naših prijatelja i poznanika svi klinci su zauzeti bar 2-3 dana u tjednu, nerijetko i češće.
(moje iskustvo iz osnovne škole: do 4. razreda ništa, 5. i 6. po jednu aktivnost, poslije dvije)