Molim razmišljanja-da li se to provodi kod nas i kakva ste imale iskustva sa dr. kada ste ih pitale za to?
Printable View
Molim razmišljanja-da li se to provodi kod nas i kakva ste imale iskustva sa dr. kada ste ih pitale za to?
U mariboru se provodi, ne prezentira se kao nekakvo "čudo", tj. na smrzlićima u pravilu rade assisted hatching jer, ako sam dobro skužila, opna se malo stvrdne zbog odmrzavanja-zamrzavanja (to se ništa dodatno ne naplaćuje, koliko se sjećam), ali za svježe embrije prof. V. to nije savjetovao. Kako je u našim klinikama ne znam.Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
Navodno postoje dvije varijante, kemijska i laserska. Laserska je kao bolja i skuplja, a veli dr. R da je rade samo u Postojni (naravno od klinika u našoj blizini).
Bas je jedna djevojka sa kojom sam cekala transfer pitala u prolazu prof. Vlaisavljevica za assisted (radilo se o "svjezoj" blastici) i on je rekao - ma neeee, nema potrebe, nisam za to i necemo raditi. Eto....vjerovatno stvarno primjenjuju samo na smrzlice
Da, to je to što je i meni rekao - da im se nije pokazalo da nosi bolje rezultate za svježe embrije, nego to rade za smrzliće.Citiraj:
rotty prvotno napisa
Našla sam na nekoj stranici da jedna bolnica iz SAD primjenjuje često kod žena iznad 35,koje su imale puno ivf neuspješnih i da- Ina u pravu si-kod zamrznutih jer se pri zamrzavanju stvrdne zona pelucide.