kako prebroditi prve dane?
Otišao je u subotu.
Ljubičica još ne primijeti da nema tate. On je često izbivao iz kuće što zbog posla, što zbog svojih slobodnih aktivnosti i potreba (to je bio njegov razlog da ode - jer sam mu ja 'ograničavala njegovo slobodno vrijeme'). Nas je na izlete vodio par puta godišnje, a on je htio ići skoro svaki vikend nekam. Meni je bilo prestrašno to što nije imao potrebu biti s nama i zapravo sam ga prisilila da konačn odluči što hoće. U glavi je imao moralnu obavezu prema nama, a u srcu samo ljubav za taj svoj hobi. Kad bi i bio doma, samo bi sjedio pred TV-om a nas ignorirao. Čak se par puta izderao na dijete da on sluša, nek se utiša (naravno niš važno). Kakav je ponekad bio prema meni neću ni pisati, ali prema njoj je bio grub, otresit i nestrpljiv. Nikad u životu nije pročitao niti članak o odgoju djece, a kamo li knjigu, ali je smatrao da je njegov instinkt dovoljan i da mu nitko ništa ne treba soliti pamet o odgoju. Meni je znao reći 'htjela si si to dijete pa si ju sad imaj', ili nek ja preuzmem cijeli odgoj na sebe, a on neće ništa :? (kao da joj je neki poznanik a ne otac). Stalno sam se nadala da će shvatiti, ali nikad nije...
Bio je loš otac i muž. Sad se trudi biti dobar otac i svaki dan ju dolazi vidjeti. Meni je dobro dok ga nema, ali kad dođe onda mi je teško, jer vidim ono kaj je moglo biti, a nije bilo (kad je bio doma nikad nije bio tak nježan i pažljiv prema njoj kao sad :/ ). Da li je bilo potrebno da ode da bi postao bolji prema vlastitom djetetu? Milion puta sam predlagala da probamo s nekim porazgovarati, da se sredimo... ali nije htio ni čuti.
Vjerojatno je ovaj post totalno zbrčkan, jer su takve i moje misli - kao da mi je netko stavio mozak u shaker i sad sam sva zbrčkana i nesuvisla.
Teško mi je, na rubu suza sam 20x na dan... Kak je kod vas prošla ta početna kriza?
Re: kako prebroditi prve dane?
Citiraj:
modesty71 prvotno napisa
Otišao je u subotu.
Sad se trudi biti dobar otac i svaki dan ju dolazi vidjeti. Meni je dobro dok ga nema, ali kad dođe onda mi je teško, jer vidim ono kaj je moglo biti, a nije bilo (kad je bio doma nikad nije bio tak nježan i pažljiv prema njoj kao sad :/ ).
lako je doci na sat-dva i biti totalno u elementu i prekrasan i pazljiv i svasta nesto. i sad sama sebi cinis medvjedju uslugu misleci da je mozda nesto ipak moglo biti...
pa vidjela si da nije. kad je s vama bio cijelo vrijeme - nije islo nikako.
i jos nesto, tek su tri dana prosla. daj si vremena :love:
Re: kako prebroditi prve dane?
Citiraj:
litala prvotno napisa
Citiraj:
modesty71 prvotno napisa
Otišao je u subotu.
Sad se trudi biti dobar otac i svaki dan ju dolazi vidjeti. Meni je dobro dok ga nema, ali kad dođe onda mi je teško, jer vidim ono kaj je moglo biti, a nije bilo (kad je bio doma nikad nije bio tak nježan i pažljiv prema njoj kao sad :/ ).
lako je doci na sat-dva i biti totalno u elementu i prekrasan i pazljiv i svasta nesto. i sad sama sebi cinis medvjedju uslugu misleci da je mozda nesto ipak moglo biti...
pa vidjela si da nije. kad je s vama bio cijelo vrijeme - nije islo nikako.
Jučer je on malu preuzeo popodne, ja sam došla s posla oko 18h. Kad ju je spremao na spavanje, već je gubio živce. Tad je ona njega počela odbijati - nije mu htjela odgovarati na pitanja, niti išta dalje s njim. Pokušala sam ih oboje smiriti, ali je on počeo da sam ja kriva kaj sam ju tak razmazila, da kaj radim iz nje... A on dođe na par sati i već prijeti batinama :x ! Ja sam ostala mirna i rekla sam mu ak je umoran nek ode doma, da bum ju ja spremila spavati. Ipak je (ne samoinicijativno) ostao i ispričao joj priču. Kad je odlazio rekao je da ide u svoj stan. Mala je bila zbunjena i posle je pitala gdje je tata, i kad će ponovo spavati kod nas :?
Citiraj:
Na tebi je da samo zakljucis sto je to sto je kod tvog BM bilo lose, navike ili osobnost? sigurna sam da je oboje pomalo...da nije, uspjeli bi rijesiti stvar.
samamama, tu si potpuno u pravu, to je osobnost koja se teško može promijeniti. U ovom slučaju gotovo nemoguće...
Stray_cat, ne želim mu pokazivati svoju bol zbog mene same, ne zbog njega.
U svakom slučaju, danas sam puno bolje, osjećam se jače. Svakako to mogu zahvaliti i vama svima zbog podrške i razumijevanja :* [/b]