Pozdrav svima,
Za početak da se unaprijed ispričam ako nekog uvrijedim ali časna riječ TO MI NIJE NAMJERA.
Što nije ispravno reći da majka doji a dijete siše? Dijete ne može baš dojiti?!?
Printable View
Pozdrav svima,
Za početak da se unaprijed ispričam ako nekog uvrijedim ali časna riječ TO MI NIJE NAMJERA.
Što nije ispravno reći da majka doji a dijete siše? Dijete ne može baš dojiti?!?
u pravu si, ali nekako je uvriježeno govoriti i da dijete doji, pa eto...
Pita Laurina prabaka gdje sam ja, a moja joj mama odgovara da dojim. Prabaka će začuđeno "ma gdje je sad išla opet doli" (misleći na vani, jer sam prethodno već bila u dućanu) :lol:
Inače, prabaka čuje savršeno, posebno kad se o nekom čakula. Čuje iza dvoja zatvorena vrata :mrgreen:
Kod nas se kaže da mama doji, a beba sisa. Ovde bi me popreko pogledali kada bih rekla da beba doji. Dojenje = davanje mleka, analogno tome, beba ne daje već uzima mleko.
Ispravno bi bilo verovatno i "beba se doji"
Ono što je bitno jest da će u cijeloj Hrvatskoj svi razumijeti ako kažeš da beba doji!!! :love:
Da, ispravno je reći da beba siše, a majka ga doji. Ali ja to valjda nikad nisam tako rekla i uvijek kažem da on doji ili da mi dojimo (što je još dalje od ispravnog, a meni nekako prirodnije, ne znam zašto).
mi kažemo da sikimo :mrgreen:
jednom je jedna prijateljica nešto pričala o svojoj curici i kaže "sikila sam ju"na što će njen muž "nisi ti nju sikila, nego ona tebe!" :lol: što je naravno točnije