-
Bojim se.....
Imam trogodisnjaka s kojim nismo imali nikakvih vecih problema u adaptaciji... danas smo dosli u vrtic, a nije ga bilo od cetvrtka, jos se presvlacio i culi smo da se jedna od teta dere na djecu da se smire. I moje djete skomentira na to, potiho, "Tete su ljute.. Bojim se" Nakon toga smo se mazili jedno vrijeme, pricali i tek onda je usao... A mene strecnulo, jako... bojim se...
-
Bojiš se čega? Odgajateljice koje se brinu za tvoje dijete viču? Jesi razgovarala s njima o tome? Jel dijete nezadovoljno?
Mislim da je najgore što se može napraviti brzanje sa zaključcima, ukoliko zbog nečega nismo zadovoljni treba reagirati ali ne naprečac.
-
draga moja.... ne bojim se ja.. moje dijete je reklo "bojim se"
-
Čega se boji?
Pišeš da niste imali većih problema pri adaptaciji, neznam kako je sada ali ako si već ranije primjetila da je nezadovoljan dali si razgovarala s odgajateljicama?
-
Negdje je već bila tema o odgajateljici koja je vikala, vidi kako su cure to hendlale:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=71093
-
Razgovaraj sa djetetom i tetama popodne.
Da li zaista misliš da je tvoje dijete tamo prestrašeno i da se stalno boji? Ako je to slučaj imaš razloga za razmišljanje i da nešto poduzmeš.
Ako je to bio izoliran slučaj, znam da je teško čuti dijete kako kaže da se boji, a ti nisi tu da ga zaštitiš, ali to je ( da te malo utješim ) normalan ljudski osjećaj. Svi se mi koji put bojimo, kojiput malo više kojiput malo manje. Jako je dobro da dijete verbalizira svoje osjećaje i da mu se oni potvrde jer ima pravo na njih. Ja bi mu rekla neka kaže teti da se boji i čega se boji. Svaka prava teta će na to reagirati i objasniti mu zašto je vikala i utješiti ga.
Bez brige, u vrtiću ima i smijeha i suza, i ljutnje i patnje i veselja, sve su to normalni osjećaji :*
-
ma mozda mu je bilo samo tesko ici nakon par dana u vrtic.. navecer cemo pricati, kad se vratim s posla.......... do sad nije nikad rekao da se boji necega ili nekoga..pa mi je radi toga cudno..
-
Možda je teta povisila ton da ju čuju, a vjerojatno ti nisi glasna mama (kao ja :mrgreen: ) pa je tvom djetetu to strano. Da te utješim: Moj F. uvijek nakon nekog produženog vikenda ili sl. ima želju ne ući u sobu.