Re: Poslušati savjet ili ne?
čestitam na bebici i uspješnom dojenju,
mislim da si već i sama djelomično odgovorila na pitanje...
Citiraj:
Shireen prvotno napisa
meni zaista nije teško uzeti ga k sebi na ciku, šta više - lakše mi je napraviti to nego se dizati iz kreveta raditi čaj, a osobno ne osjećam nikakav preveliki umor zbog tog dojenja usred noći.
Također me brine kakve bi mi cike došle ujutro nakon jednog preskočenog obroka, mislim da bi počele pucati po šavovima!
bebi do 6 mjeseci ne trebaju nikakvi čajići, noćni podoji pomažu u održavanju potrebne proizvodnje mlijeka...
evo pročitaj si i ovo
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1480
slušaj i dalje svoje srce (patronažne kod nas uglavnom nažalost nisu dovoljno educirane o dojenju :( )
:love:
Citiraj:
Shireen prvotno napisa
Moram priznati da ne znam trebam li poslušati ovaj savjet ili ne jer moj B nikada ne bi po noći zaplakao da je gladan već se samo malo više meškolji, ja ga uzmem sebi i nahranim, a tada bi zaista puno manje pojeo, odnosno više bi prespavao na ciki nego što bi sisao.
Ja bih dodala da ipak promisliš o opciji da ga niti dojiš u taj sat, niti mu daješ čaj (čaj najbolje izbaci kao opciju u bilo kojoj varijanti). Nije loše spavati malo duže po noći, ako bebi taj podoj nije nužan. Bebici je već skoro četiri mjeseca, dojenje je očigledno dobro uspostavljeno, i moguće je da mu taj podoj nije potreban. Znam da se ovdje jako cijeni noćni oksitocin, ali eto, ja sam mama dva dečka koji su s 1.5 odnosno 2.5 mjeseca spavala cijelu, ali baš cijelu cjelcatu noć, i isključivo sretno dojili. Proizvodnja mlijeka se jednostavno prilagodila tom ritmu, i osim napetosti par dana, i minimalnog izdajanja do popuštanja napetosti, ništa drugo nije bilo potrebno.
Dakle, ja bih na tvom mjestu provjerila šta se dogodi kad ga ne dižeš u taj sat. Ako se meškolji par minuta i nakon toga zaspe još koji sat, ja bih ga pustila da spava.
Citiraj:
vertex prvotno napisa
Ja bih dodala da ipak promisliš o opciji da ga niti dojiš u taj sat, niti mu daješ čaj (čaj najbolje izbaci kao opciju u bilo kojoj varijanti). Nije loše spavati malo duže po noći, ako bebi taj podoj nije nužan. Bebici je već skoro četiri mjeseca, dojenje je očigledno dobro uspostavljeno, i moguće je da mu taj podoj nije potreban. Znam da se ovdje jako cijeni noćni oksitocin, ali eto, ja sam mama dva dečka koji su s 1.5 odnosno 2.5 mjeseca spavala cijelu, ali baš cijelu cjelcatu noć, i isključivo sretno dojili. Proizvodnja mlijeka se jednostavno prilagodila tom ritmu, i osim napetosti par dana, i minimalnog izdajanja do popuštanja napetosti, ništa drugo nije bilo potrebno.
Vertex, daj mi molim te malo detaljnije opiši, koliko su u komadu tvoji dečki spavali, kada si se izdajala - da li po noći ili prije spavanja. zapravo, pokušaj mi ukratko opisati taj proces kada su dečki počeli spavati cijelu noć.
Pitam te to zbog toga što i moj B npr. pojede oko 20 sati, tada je presvlačenje i spavanac. Onda se počne meškoljiti tek oko 2 ujutro - nikada mi ne zaplače, već ja sama pretpostavim da je gladan budući je prošlo više od 4 sata otkako je pojeo. Dosta se meškolji (mislim vremenski), i onda ga ja ipak uzmem i nahranim. POjede vrlo malo, a meni su cike tvrde k'o kamen.
Zato me zanima sve to što si me pitala.
sve to što si me pitala = sve to što SAM TE pitala
Citiraj:
Shireen prvotno napisa
Vertex, daj mi molim te malo detaljnije opiši, koliko su u komadu tvoji dečki spavali, kada si se izdajala - da li po noći ili prije spavanja. zapravo, pokušaj mi ukratko opisati taj proces kada su dečki počeli spavati cijelu noć.
Ova dob koju sam navela gore je onda kad su počeli spavati recimo oko 8 sati u komadu. Prije toga je bio jedan period s recimo 5-6 sati u komadu. Nisam imala nekakvo pravilo s izdajanjem, ili bi me probudile prenapete dojke i mokra majica, pa bih otišla mrvicu izdojiti, ili ako se ne bih probudila nego tek s bebom ujutro, odmah bi ga stavila na dojku (a druga se sama izdajala u mlazu :mrgreen: ). U nekoliko dana se izregulirala količina mlijeka, s tim da bi ujutro bile zaista jako pune.
A. je bio stvarno jako mali kad je počeo ovako dugo spavati, međutim, kako je dobijao jako puno na težini (skoro 4 kila u prva dva mjeseca) i osim prvih 10-15 dana nije nikad provodio noć na sisi, nego bi recimo sisao dva ili tri puta tokom noći, zaključili smo da mu je dovoljno svega i uživali u mirnim noćima.
S A. sam dugo imale prepune prsi mlijeka, jedno 4 mjeseca, a s D. je odmah tog mlijeka bilo nekako taman - malo kad sam imala osjećaj prepunjenosti. Međutim, sa spavanjem po noći je opet jednako dobro funkcioniralo, i mlijeka po danu je bilo koliko je tražio.
Citiraj:
vertex prvotno napisa
S A. sam dugo imale prepune prsi mlijeka, jedno 4 mjeseca...
Ovo mislim nevezano za noćno spavanje, mlijeka je stalno bilo zapravo previše.