auti, motori, autobusi...
ne mogu reći da me baš brine, više me zanima dal je jedini...
moje dijete od 30 mjeseci već duuugo, više od godine dana ima vrlo izraženu fiksaciju na prometala, nebitno u kom obliku, koje vrste i namjene. ako ima kotače, dobro je. autiće satima voza, preslaguje, gleda formulu na tv-u ko hipnotiziran, u autu je bubica jer samo gleda kroz prozor širom otvorenih očiju i divi se svakom vozilu koje prođe kraj nas. najsretniji je kad se vozi u autobusu ili vlaku, tramvaji su extra katerorija.
i ništa ga drugo ne zanima. lopta je neinteresantna, bojanje, crtanje - samo ako ima veze s autima....
imaju li vaša djeca slične fiksacije i na kaj? da li je ovo samo faza, ili da ga na jesen dam na karting :mrgreen: ?
sa starijim nisam imala ovakvih iskustava, njegova polja interesa su dosta široka i nikada se nije fokusirao samo na jednu stvar.
Re: auti, motori, autobusi...
Citiraj:
babyboys prvotno napisa
imaju li vaša djeca slične fiksacije i na kaj? da li je ovo samo faza, ili da ga na jesen dam na karting :mrgreen: ?
:mrgreen: :lol: karting 8)
Ma takav je i moj R.-auti,kamioni,vlakovi,tramvaji,traktori (nick iz faze opsjednutosti traktorima :mrgreen: :roll: ) ...sa dvije i pol je znao gotovo sve marke automobila raspoznati i izgovoriti. I dalje je jako veliki fun vlakova i tramvaja i općenito pruga.Dok svi ostali dečki iz vrtićke grupe obožavaju Spidermana i slične Bentenove-moje dijete to recimo uopće ne zanima,ali zato prometala doslovno obožava...meni je to ok-svako dijete voli nešto. Dobro je dok ne voli recimo noževe :mrgreen:
BebaBeba-o daaa,ventilatori su bili velika ljubav sa godinu pa do dvije recimo,kao i klima uređaji.Doslovno opsjednut je bio...to je ipak sad popustilo..
Svaka dob nosi svoje- Meni je ljubav prema autima skroz ok.