ninet prvotno napisa
Ja sam jedinica...Od kad znam za sebe, zlo mi je bivalo od pomisli na brata ili sestru...sjecam se svojih histericnih reakcija pri svakom pokusaju mojih roditelja da razgovaraju sa mnom o prosirenju porodice....A danas im ne mogu oprostiti sto su nasjeli na to. Mame vise nema....nemam ni neke rodjake (i mama i tata su iz malih porodica)...jednom cu ostati SAMA. OK, sad imam svoju porodicu, ali treba covjeku i taj neki background, utociste koje ti samo rodjeni moze dati.
Kad si jedinac, imas sjajno djetinjstvo, bogat unutrasnji svijet, roditelje i sve ostalo samo za sebe. Nema borbe, nema natjecanja, sve se podrazumijeva samim tim sto postojis...A onda, kad odrastes , suocis se sa malo drukcijim svijetom. A mnogo se teze uciti da nije sve i svako TVOJ, da nisi svima prvi i jedini, da se moras i davati da bi dobio, kad ti je 16 godina, nego kad ti je 2 ili 3.
Zato bih svima koji imaju jedno dijete i ne planiraju da ih imaju jos najiskrenije savjetovala da se predomisle. Bas zbog te djece, koja im mozda i nece reci " Hvala sto si mi rodila brata ili sestru", ali nece ni jednog dana osjetiti uzas samoce i suocavanja s neidalnom realnoscu koji sam ja prosla. (Srecom, dobro sam prosla)