Upitnik o socijalnom i materijalnom statusu djeteta
Dobili smo takav upitnik u školi u Sisku, u koju ćemo upisati lavića, pa me zanima da li ste i vi tako što popunjavali i dali je to negdje zakonom propisano.
Naime,upitnik je jako diskriminatorski postavljen, kao u svrhuupoznavanja djeteta, ali jedva koje pitanje se ustvari tiče djeteta, većina pitanja odnosi se na socijalne i materijalne prilike roditelja, kao npr. nazivi firmi u kojoj roditelji rade, da li je dijete vanbračno, da li su roditelji alkoholičari( jes, evo idem napisat da jesam, pa da vidim šta će biti), da li koji roditelj radi u inozemstvu, ili je invalid domovinskog rata i dosta sličnih čudnih pitanja.
Meni bi bilo logično da ih interesira nešto u vezi djeteta, među ostalim i da li živi daleko od škole i da li ima gdje i s kim boraviti prije i nakon škole, što je meni prilično bitno, a ne marka auta u kojem ćemo ga voziti u školu.
Možda pušem na hladno, ali živimo u maloj sredini i ovo mi je malo previše tema za tračanje, a čula sam da su učiteljice sklone djecu klasificirati prema statusu, i tako ih tretirati.
Možda griješim, ali ako vi niste popunjavali taj upitnik, onda i ne griješim tako jako.
Re: Upitnik o socijalnom i materijalnom statusu djeteta
Citiraj:
tileo02 prvotno napisa
Možda griješim, ali ako vi niste popunjavali taj upitnik, onda i ne griješim tako jako.
I mi smo popunjavali upitnik, općenite stvari o djetetu i nama, samo me iziritiralo pitanje o mjesečnim prihodima, mislim da to ipak nije njihova stvar, ajd općenito da su pitali, ali konkretne cifre njih zanimaju, bezobrazno i nepotrebno.