kako ubrzati dobivanje ključa od zapečačenog stana?
priča je malo duža, ali eto živim u nadi da će mi tu netko pomoći savjetom i da neću morat platiti odvjetnika.
Naime, baka mi je umrla još u prvom mjesecu u stanu u kojem je živjela sama i u kojem je bila zaštićeni stanar. Policija je stan zapečatila i ključ predala sudu....i tada počinju problemi :roll: . Baka nije imala baš ništa osim groba što bi išlo u ostavinu a i taj grob je odmah na prvom ročištu sređen i dobili smo pravomoćno riješenje. Ali......ključ ne!!!! Sudski savjetnik ne dijeli savjete strankama ( ja se drznula pomisliti da su savjetnici za nas stranke, ali :nope: ) nego čeka da svi papiri budu dostavljeni ( ja sam tako danas saznala da im je nužan i vlasnički list....na ročištu je bilo dovoljno navesti ime vlasnika da mu upute poziv, a sada im ipak prvo treba vlasnički list pa ga tek onda mogu pozvati :? ). Da ne duljim, predala sam i prijedlog da sud iziđe na teren, bila kod sudske savjetnice, zvala bezbroj puta ( u većini bezuspješno ) i baš ništa nisam postigla :( .
U stanu je ostalo zamazano suđe, kahlica puna mokraće, hrana, zamazan veš, mokar veš u mašini, otvoren prozor ( kad je policija pečatila stan prozori nisu bili zatvoreni....par dana poslije odpečatili su nam stan samo kako bi ih zatvorili ....za drugo nije bilo vremena :x ,ali se jedan prozor već napuhnuo od hladnoće i sad je stalno otvoren, nadam se da nisu uletili šišmiši i kojekakva druga gamad ). Nama iz mjeseca u mjesec samo rastu troškovi jer u njemu su i dalje bakine stvari i mi smo ih dužni iznjet kao i stan vratiti u normalno stanje, a iskreno strah me na što ću naići nakon toliko mjeseci.
Zanima me da li mi od suda možemo tražiti ( da li postoji takav zakon ili što već ) da stan otključaju kako bi smo ga mi ispraznili i time riješili svoje dugovanje prema vlasniku, a onda neka ga sud opet zapečati i čeka vlasnički list. Ili, da li sestra i ja kao jedini rod možemo s vlasnikom stana kod javnog bilježnika sročiti nešto što bi nam dozvolilo da sami skinemo pečat s vrata i uđemo u stan. Ili, od suda zatražiti naknadu za sve što je u stanu propalo jer su bili spori? Plizzzzzz dajte neki pravni savjet !!!!!
Re: kako ubrzati dobivanje ključa od zapečačenog stana?
:? nitko
znači ima nas joooooš koji ne kužimo te zakone ili što već :mrgreen:
živim i dalje u nadi da ću prišparat i da će neka dobra dušica dati savjet :coffee: