jelovnik osmomjesecne bebe
Zadnjih par dana me stalno kopka crv sumnje da je Farisu malo ono sto jede. U principu, primjetila sam da trazi kolicinski vise ...sto je u principu i normalno jer je sve veci i veci...
Njegov jelovnik po obrocima izgleda ovako
1. siki i pije adaptirano poslije toga cca 120ml
2. vocna kasica ili sok iz domace radinosti
3. kuhano povrce sa dodacima..nekad meso, nekad zitarice opet sve iz domace radinosti
4. pije adaptirano poslije toga cca 120ml
5. siki + adaptirano
6. siki + adaptirano
7. siki, siki, siki do zore :lol:
kako izgledaju vasi jelovnici?
moram reci da je Faris inace hvala Bogu, zdrav i da napreduje na kilazi sasvim normalno....cak je bucko mamin dragi. Dohranu je prihvatio od pocetka fantasticno i nemamo nikakvih problema.
obzirom da sam nekad davno jos pisala da je F postao izjelica, pitam se je li si ja to samo umisljam posto je mama izjelica na gugol :roll:
Re: jelovnik osmomjesecne bebe
Citiraj:
mamaNjojza prvotno napisa
Zadnjih par dana me stalno kopka crv sumnje da je Farisu malo ono sto jede. U principu, primjetila sam da trazi kolicinski vise ...sto je u principu i normalno jer je sve veci i veci...
Njegov jelovnik po obrocima izgleda ovako
1. siki i pije adaptirano poslije toga cca 120ml
2. vocna kasica ili sok iz domace radinosti
3. kuhano povrce sa dodacima..nekad meso, nekad zitarice opet sve iz domace radinosti
4. pije adaptirano poslije toga cca 120ml
5. siki + adaptirano
6. siki + adaptirano
7. siki, siki, siki do zore :lol:
kako izgledaju vasi jelovnici?
moram reci da je Faris inace hvala Bogu, zdrav i da napreduje na kilazi sasvim normalno....cak je bucko mamin dragi. Dohranu je prihvatio od pocetka fantasticno i nemamo nikakvih problema.
obzirom da sam nekad davno jos pisala da je F postao izjelica, pitam se je li si ja to samo umisljam posto je mama izjelica na gugol :roll:
Kako stignete dati 7 obroka? Ja jedva 5, obicno 4. Moja H se ima ovaka raspored:
1. Budjenje oko 10, 240ml adaptiranog
2. 13 h povrce
3. 16 h oko 150-200 ml adaptiranog
4. 19 h voce
5. 22 h 240 adapiranog, spavanje do jutra
Problem je sto obicno zaspi u setnji, pa preskoci voce, probudi se oko 20h kad dodjemo doma, pa onda ranije popije adaptirano. Izmedju popije vodu, blagi caj ili jako razrjedjeni vocni sok i to oko 500ml dnevno.
Re: jelovnik osmomjesecne bebe
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Kako stignete dati 7 obroka? Ja jedva 5, obicno 4. Moja H se ima ovaka raspored:
1. Budjenje oko 10, 240ml adaptiranog
2. 13 h povrce
3. 16 h oko 150-200 ml adaptiranog
4. 19 h voce
5. 22 h 240 adapiranog, spavanje do jutra
Problem je sto obicno zaspi u setnji, pa preskoci voce, probudi se oko 20h kad dodjemo doma, pa onda ranije popije adaptirano. Izmedju popije vodu, blagi caj ili jako razrjedjeni vocni sok i to oko 500ml dnevno.
F standardno jede 5-6 obroka u toku dana,kako kad, a 7-i obrok racunam iskljucivo dojenje po noci....koliko god puta da zeli, ne bi li mu pokusala nadoknaditi to sto sike nema preko dana dok je mama na poslu.
Doduse, zna se buditi samo da vidi jesam li ja tu a ne da bi jeo....
Kad pije adaptirano, to je max. 120ml pa mi se cini da on jede cesce ali manje kolicnski sto opet dodje na isto...valjda...
Tvoja H se budi u 10 a moj F u 7,30h pa je to automatski vec jedan obrok vise :roll:
I koliko vidim po svim mamama na forumu, definitivno je sve to individualno al mene ipak zanima i dalje kako se druge bebe hrane :mrgreen: