Problemi sa spavanjem - sto kazu lijecnici?
Puno ste pisale o teskocama s uspavljivanjem djece, cestim budjenjima, plakanjem u snu... Nisam nasla nista o tome kako takve probleme tretiraju pedijatri pa evo otvaram novu temu.
Imam blizance stare 7 mjeseci: R. spava super i po danu i po noci, a L. se tesko uspavljuje (na rukama) a nocu se budi ponekad i svakih sat vremena. Najcesce pocne jako plakati jos u snu, mi ga onda dignemo i nosimo, ponekad nahranimo. Vec se bojim da s L. nesto nije u redu, no pedijatrica samo kaze da nas mali iskoristava i da ga jednostavno prestanemo hraniti i nositi po noci pa ce se i on prestati buditi. Mi to ne mozemo jer je L. u stanju urlikati do besvjesti.
Moje je pitanje za vas majke s djecom koja se slicno ponasaju: jeste li obavljale kakve pretrage i sto na sve to kazu vasi pedijatri, odn. neki drugi specijalisti kod kojih ste djecu mozda vodile? Meni na pamet padaju svakakve dijagnoze, vodila bih ga na EEG, nabavila sam kontakt lijecnika koji se bavi homeopatijom... Ma ne znam sto bih, svo ovo nespavanje puno bih lakse podnosila da se ne brinem da mali ima nekakvu dijagnozu poremecaja spavanja ili vec slicno.
Unaprijed hvala na vasim iskustvima!
:heart:
Re: Problemi sa spavanjem - sto kazu lijecnici?
Citiraj:
sky prvotno napisa
...L. se tesko uspavljuje (na rukama) a nocu se budi ponekad i svakih sat vremena. Najcesce pocne jako plakati jos u snu, mi ga onda dignemo i nosimo, ponekad nahranimo. Vec se bojim da s L. nesto nije u redu, no pedijatrica samo kaze da nas mali iskoristava i da ga jednostavno prestanemo hraniti i nositi po noci pa ce se i on prestati buditi. Mi to ne mozemo jer je L. u stanju urlikati do besvjesti.
??? Ozbiljno je to rekla? :roll: Šta, on se probudi i vi bi ga trebali ignorirati? Što nije dodala i da ga zatvorite u špajzu, manje će se čut! :evil:
Citiraj:
sky prvotno napisa
..no pedijatrica samo kaze da nas mali iskoristava i da ga jednostavno prestanemo hraniti i nositi po noci pa ce se i on prestati buditi.
aaaaaaaaaaaaaaaaa! :evil:
ne mogu vjerovati, na onoj temi citam preglupe "savjete" o dojenju, ovdje o spavanju.. pa kaj je tim pedijatrima? ne kuzim kak mogu biti tako bedasti i stvarno vjerovati u ovakve fore?!?!
sorry, sky, malo sam se istresla :oops:
ja imam dvoje potpuno razlicite djece, koliko mi je f. bio miran toliko je k. divlja. nevjerojatna razlika. on spava ko top, ona se budi na udah. on ne place nikad, ona po cijele dane.
Citiraj:
sky prvotno napisa
Vec se bojim da s L. nesto nije u redu, no pedijatrica samo kaze da nas mali iskoristava i da ga jednostavno prestanemo hraniti i nositi po noci pa ce se i on prestati buditi. Mi to ne mozemo jer je L. u stanju urlikati do besvjesti.:
onda su mene koja djeca iskoristavala 5 godina :lol:
kcer je tek s tri godine pocela spavati cijelu noc, sin nesto ranije.
kcer je doduse bila neurorizicna, a sin ne (dapace, izuzetno je nezahtjevan), a imali su vrlo slicne obrasce (ne)spavanja.
mogu ti reci nesto sto ce te utjesiti. otkad su poceli spavati imaju jaaaako uredan san. nikad se ne bude po noci, nisu imali nikakve noce strahove, sve savrseno.
mozda imas intuiciju da nesto nije u redu ili neke dodatne sumnje, ali samo zbog nespavanja ovako kako si objasnila, mislim da ne trebas biti zabrinuta.