bi li ruza isto mirisala...
da se zove - brsljan? :mrgreen:
dakle, zanima me - koliko vam je stvarno vazno i bitno da ime koje djetetu dajete ima znacenje? i kakvo znacenje? i zasto?
na onoj jednoj temi za trudnice ( :* ) procitala sam jedan komentar o znacenjima imena i "poplavi" neznacajnih imena u posljednje vrijeme... pa me to zaintrigiralo...
jeste li djetetu dali ime zbog znacenja ili svidjanja ili cega? sto ste ocekivali da ce takvo ime djetetu donijeti? isto - ako tek planirate djetetu dati ime ( :love: ) - po cemu birate ime i sto od njega ocekujete?
ps. molim da ne bude tema o tome koje konkretno ime se kome svidja i da ovo ne krene u popis imena :*
Re: bi li ruza isto mirisala...
Citiraj:
litala prvotno napisa
jeste li djetetu dali ime zbog znacenja ili svidjanja ili cega? sto ste ocekivali da ce takvo ime djetetu donijeti?
ni jednom djetetu nismo dali ime zbog nekog znacenja, mada poslije kad smo ih pogledali imaju po meni dosta snazna imena.
kad sam bila trudna s BC-om nazvala sam ga Sime (onako iz sale). MM je dalmatinac i njemu je to bilo prekarasno i ja sam se pokajala, sto mi je to ime uopce palo napamet da ga izgovorim u sali kad smo saznali spol :roll: . ostatak moje trudnoce smo se natezali oko imena i na kraju je pao dogovor. za svaki dan u tjednu odabrali smo ime. pa nek djete samo izabere ime. na moju srecu nije sime, a na MM-ov nije david.
kad sam ostala trudna s balerinom odmah sam rekla da bebi ja dajem ime. ali ni kad sam je rodila nisam bila sigurna koje dati :roll: . na kraju me ja najbolje prijateljica pitala pa sta je ne nazovete Arya (lik iz knjige Georga R.R. Martina). I tako sad imamo Ariu (y smo pretvotili u i, jer mi uz nase preime nikako ne ide y), ponekad pjeva fakat prave arie, a ponekad je prava arya
Re: bi li ruza isto mirisala...
Citiraj:
litala prvotno napisa
1.jeste li djetetu dali ime zbog znacenja ili svidjanja ili cega?
2. sto ste ocekivali da ce takvo ime djetetu donijeti?
3. isto - ako tek planirate djetetu dati ime ( :love: ) - po cemu birate ime i sto od njega ocekujete?
1. djeci smo davali imena prvenstveno zato jer su nam se sviđala, značenje smo tek kasnije saznali i na sreću imaju lijepo značenje, ali to ne bi bilo presudno
2. Ime kao takvo im neće donijeti ništa.
3. odgovorila pod 1. Osim toga, ne volim da mi djeca nose ime koje nosi svako 2. dijete u mjestu i oboje imaju imena koja nisu nepoznata, ali su rijetkost u kraju gdje živimo.
I da, dosta mi je bitno da paše uz prezime. pogotovo kod dečka.
A s ovim:
Citiraj:
Bebinja ,to mi je bilo važno da nisu neka ova moderna troslovna imena.
Moj sin ima 2 imena, prvo ime je to kako ti kažeš, moderno troslovno. Al varaš se, nisu sva imena imena novijeg doba. Ime koje nosi moj sin je vrlo staro, jako ime, bez obzira kaj su u njemu samo 3 slova.
:heart: