dakle sljedeći vikend smo u laganoj akciji obilaska beča i htjeli smo posjetit http://www.styrassicpark.at/cms/
zanima me jel itko bio u tom parku i dal se može šetat sa kolicima s obzirom da je šuma? i općenito kako je...
Printable View
dakle sljedeći vikend smo u laganoj akciji obilaska beča i htjeli smo posjetit http://www.styrassicpark.at/cms/
zanima me jel itko bio u tom parku i dal se može šetat sa kolicima s obzirom da je šuma? i općenito kako je...
Mi smo bili prije cca godinu dana i bilo nam je super, spavali smo tamo u kućici na stablu...ujutro se kupali u bazenu i uživali...
E sad, ne sjećam se za kolica jer su moji veći pa im ne trebaju, ali mislim da sam vidjela ekipu sa klincima u kolicima...budem doma pogledala na slikama i snimkama, možda smo "ulovili" koga :lol:
Inače, sami obilazak s noge na nogu traje cca 30 minuta, šetnja je skroz ugodna.
A isplati li se ići na jedan dan iz Zagreba?
a jel možeš sam zujat po šumi ili samo uz vodiča? mi smo mislili biti tamo cijeli dan, ako se ima šta radit - jel ima?!Citiraj:
majamarko prvotno napisa
Mislila si reći Graza? Styrassic park je u Štajerskoj, jaaaako daleko od Beča.Citiraj:
willow_tree prvotno napisa
Zbunila si me. :mrgreen:
Ako se zadržavate oko Graza, tamo postoji jako zgodan etno park, zove se Stübing i u njemu se može provesti cijeli dan, no nisam sigurna može li se s kolicima - bila sam, naime, tako davno da mi djeca još nisu bila ni u planu, pa nisam obraćala pažnju na takve stvari. Već neko vrijeme razmišljam da odvedem svoje curke tamo, ali uvijek samo nekako projurimo onuda. :/
idemo u beč, pa ćemo stat u tom parku. po karti je na oko pola puta, a od njega ima oko 2 h vožnje do beča. pitam za kolica tako da znam dal da ponesemo normalna ili terenska :mrgreen:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
hvala ti ja ovaj drugi prijedlog :love: , ne znam njemački pa nikako da skužim di se on točno nalazi
Možeš sam zujati, a možeš i uz pratnju vodiča (mislim da se vodič nadoplaćuje, nama je bio u cijeni spavanja, karata i svega toga...).Vodiča ima na slovenskom (bar je onda bilo), njemačkom i mislim na engleskom (to treba provjeriti na stranicama).Mi smo bili sa slo vodičem i bilo nam je skroz o.k. E sad, može se tamo provesti i cijeli dan, pogotovo ako ti klinci kao i naši, okidaju na dinosaure, kraj svakoga hoće stati bar 10 minuta, dobro ga proučiti, pa još fotkanje...u sklopu parka imaš i malo igralište sa kanticama, lopaticama, guralicama, kafić/restoran sa klopom i cugom, i mali "cirkus" sa žonglerima...mali vrtuljak,...sada vjerovatno radi bazen, veliki šah,...Citiraj:
moji su još maleni - 2,5 god i 11 mj. ali će im sigurno biti fora. baš se veselim! mislili smo tamo spavat, ali ćemo ipak nastavit za beč, tako da imamo onda vremena nedjelju za po bečuCitiraj:
majamarko prvotno napisa
Ok, nisam te bila skužila. :oops:Citiraj:
Mislim da Styrassic park nije baš na pola puta, ali nema veze, sve je to pitanje pola sata-sat.
Ovo ti je stranica Stübinga na engleskom: http://www.freilichtmuseum.at/index....sk=view&id=359
A ovdje ćeš vidjeti gdje je točno smješten: http://www.freilichtmuseum.at/index....d=24&Itemid=66 (iza Graza kad se ide prema Salzburgu).
Budući da imaš malenu dječicu, mislim da bi im dinosauri ipak mogli biti zanimljiviji. :)
ma da, skreće se sa autoputa i onda još nekih 30-40 min , al nismo vremenski vezani uz ništa, tako da imamo vremena.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
skužila sam taj eng prijevod i putokaz :mrgreen:
Evo, ukrali smo ti ideju i prošli vikend otišli u Styrassic park. Od Zagreba treba oko 2,5 sata (bez stajanja). S kolicima se može - nije idealno, ali može se. Šumska je staza, prošli je tjedan čak bila malo mokra, pa su ljudi svejedno prolazili kolicima (teretna su u svakom slučaju bolja od malih kišobran). Mi smo ih imali, ali ih na kraju nismo izvadili iz auta jer nam je bilo jednostavnije s nosiljkama.Citiraj:
Obavezno nosite neki sprej protiv komaraca - pikaju i po danu, ogromni su, a još su veći plikovi od uboda. Dobro bi bilo natempirati da uhvatite vođenje na jeziku koji razumijete (njemački i sloveski, engleskog nije bilo prošli vikend) jer je zanimljivo i ipak se više sazna nego samo s ploča.
Za obilazak parka dovoljno je sat vremena (toliko traje s vodičem, tada se baš ne stignete naslikavati), a dobro je još toliko ostaviti za igranje u parkiću i ako budete išli na cirkusku predstavu (oko 1/2 sata).
Vinjetu imam (vidim da si pitala na drugom topiku), ali i nama treba jer i mi ćemo za Beč ovoga vikenda. ;) (Toliko o nešem rezanju troškova u krizi :oops:).