Autosjedalica na prednjem sjedalu?????
Prvi put se javljam na forumu pa bih vas htjela sve puno pozdraviti. Forum pratim još kao trudnica i vaši savjeti su mi puuuuno puta pomogli. Imam veliku dilemu. Smijem li voziti Grgu u autosjedalici na prednjem sjedalu okrenutog prema natrag (on sad ima mjesec dana)? Kao prvo, nemamo pojas odozada, a kao drugo čini mi se sigurnije kad smo nas dvoje sami u autu da mi je naprijed nadohvat ruke ako počne jako plakati ili bljuckati nego da je iza pa se ja počnem okretati da vidim kako mu je.
Da se razumijemo ovo su sve moje nekakve pretpostavke jer nemam pojma kako će se on u autosjedalici ponašati jer se još nismo probali voziti.
Re: Autosjedalica na prednjem sjedalu?????
Citiraj:
Zečica prvotno napisa
Prvi put se javljam na forumu pa bih vas htjela sve puno pozdraviti.
Dobrodosla!
Citiraj:
Smijem li voziti Grgu u autosjedalici na prednjem sjedalu okrenutog prema natrag (on sad ima mjesec dana)?
Ne. Kao sto je dalmatinka rekla, po hrvatskom zakonu sva djeca do 12 g. moraju se voziti na straznjem sjedistu, a ako su mlada od pet godina onda moraju biti vezani u autosjedalici (koja je pricvrscena za vozilo po uputama proizvodaca) na straznjem sjedistu.
Citiraj:
Kao prvo, nemamo pojas odozada,
Ugradite ga, kao sto je ivka rekla. Pitaj nju kako su to oni sredili.
Citiraj:
a kao drugo čini mi se sigurnije kad smo nas dvoje sami u autu da mi je naprijed nadohvat ruke ako počne jako plakati ili bljuckati nego da je iza pa se ja počnem okretati da vidim kako mu je.
Ovo je definitivno razlog zasto ne imati dijete na prednjem sjedistu jer je puno opasnije za tvoje dijete da ti je nadohvat ruke dok bi ti one trebale biti na volanu a oci na cesti. Postoje zasebni retrovizori koji se zakace za prednju i straznju sajbu i preko kojih mozes virnuti na bebu bez da skreces pogled s ceste. Ukoliko trebas nesto oko bebe raditi, tada nades sigurno mjesto za stati i pozabavis se bebom. Ovo je jako vazno.
Nadam se da cete uspjeti uskoro ugraditi pojaseve otraga (nemojte samo jedan nego na sva mjesta, da ne bi neki nevezani suputnik pri sudaru ubio bebu) i pruziti bebi puno sigurniju voznju.