..može li u frizer?
Printable View
..može li u frizer?
moze, ja stavljala i bude super!
:D :D hvala frost! Evo sad ga cistim. Kupila sam danas jednu kilu, kupiti cu sutra jos jednu pa cu strpati u friz. Nemam mi manestre do ove sa svjezim grahom (a i brze se skuha).
najvise volim taj mladi, mljac
Kak ju radiš? Ja baš imam graha...a sve mislim kako bi nešto bez mesa po ovoj vrućini.....Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
kolko uopce kosta kila svjezeg graha na placu?
20 kn / kg
napisem recept za menstru malo kasnije :)
ajooooj....a ja se ponadala kad sam vidla da si nešto napisala....
ja nisam kupovala, imam iz vrta...
Ovako radim manestru (temeljni recept):
Uzmem duboki tanjur i uspem graha toliko da mi pokrije duboko od tanjura (ako je suhi grah, onda ga pustim da se namace preko noci, ako je svjezi, onda ne treba), stavim ga u express lonac na 20 min, otovrim ga, dodam lijepi veliki komad suhog mesa (il susene kosti, ili kobasice sto vec imam) te kuham u express loncu jos nekih 20 min/pola sata. U medjuvremenu nasjeckam jednu srednju glavicu bijelog luka (na jako sitno), preprzim ga na ulju, dodam brasno i sve to uspem u grah. Pustim da kuha nekih 5 min pa dodam 1 ili 2 velika krumpira i malo tjestenine. Na kraju dodam sol i papar (ne dodavati vegetu).
Eh sad - postoji puno bolja varijanta sa mrkvom i mahunama (meni najdraza :)) - pocetak isti kao gore. Dakle 20 min grah, 20 min suho meso i onda dodam 1 veliki krumpir, mrkvu nasjeckanu na kockice i saku mahuna. Ponekad napravim zaprsku (ako je samo to za rucak), ponekad ne (ako je kao predjelo - juha).
Ima jos jedan nacin, ali to se mozda nece svima svidjeti (meni je to super kad se ne osjecam bas najbolje, a treba mi ono nesto). Skuham samo grah, pola ga propasiram, dodam 1 krumpir i napravim zaprsku od pola luka na cistom maslinovom ulju sa malkice cesnjaka, sve uspem u grah i dodam jos malo tjestenine.
Radila sam danas varijantu s mahunama..baš fino! Hvala :love:
meni je grah super i radim ga na najjednostavniji mogući način!
stavim grah, dvije mrkve, dva luka, pastrnak, celer...sve u komadu, povrće po izboru, ako je suhi grah, predhodno ga namočim, ako je friški onda krećem odmah s kuhanjem!
zavorim express i kuham oko pola sata, otvorim i izvadim povrće u blender i izmiksam i vratim ga natrag u grah!
i tako dobijem gusti, fini mirišljavi grah!
ako je mm doma onda stavim i dvije kobasice ili komadić suhog mesa!
i to je to!
I meni je ovako najbolji grah.Citiraj:
ninik prvotno napisa
Jučer sam očistila 20 kg graha u mahuni i od tog spremila 10.3 kg u zamrzivač.
A??? Nema šanse, pa gdje ti to kupuješ? Na Trešnjevačkom placu svekrva platila 6 KN kilo, nekidan smo jeli bio prefin!Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Sad je oko 10-15 kn na Riječkoj placi
zanima me da li ga treba prvo blansirati ili moze direkt u frizer?
stavljam ga direktno u frizer bez blanširanja ;)Citiraj:
spajalica prvotno napisa