-
osip! help!
mi smo friški na forumu i već molimo za savjet iskusnijih mama! :(
naime, mom mišu je danas točno 8 mj., dojimo naravno a sa dohranom smo počeli sa oko 6 i po tablici. papamo puno voća,povrća i žitarica i još nismo probali one sa glutenom, neki kažu da sam čak i preoprezna no to je druga priča. problem je u tome što do sad nismo imali nikakvih problema do jučer kada se maleni osipao(crveni prištići, jako sitni) po licu i prsima manje a dosta po leđima i guzi. razbijamo MM i ja glavu od čega je to jer nismo ništa novog uvodili u dohranu osim što sam ja prekjučer jela nekakve kozice,škampe( doduše već i prije jela na moru). da li mu je to mogla biti reakcija? iako napominjem, od početka jedem i mliječne proizvode( dosta) i više manje sve osim baš meso a mogu reći i da se stvarno zdravo hranimo jer mama na to jako pazi :D
ne bi odmah trčala pedici radi toga al da li netko ima slična iskustva, please!!!
-
ja bi otrčala pedici da je reakcija tak jaka!
-
sad sam se jako prestrašila, bumo otišli!
-
Nisam te htjela preplašiti , ali i ja sam ziheraš, pogotovo za bebače koji neznaju reči kaj im je , a znaš da nekaj ne štima!
Nadam se da nije ništa strašno i da bu brzo prošlo :love:
-
Moj Fran se isto jako osuo u petak , i mene odmah frka (isto tako sitni crvene točkice). Nisam mu ništa novo uvodila ( ni sebi :mrgreen: ) i ona ga je pregledala i rekla mi da je to viroza.
Tako da ne mora biti uvijek u pitanju alergija kao što sam ja mislila.
I da osut mi je bio dva dana
-
Ponekad se ospu i na namirnicu koju su već jeli radi pada imuniteta. Ali moguće je i da uzrok nije hrana nego nešto kontaktno. Moja se mala ospe svaki put kad idemo kod family gdje je svi nose po rukama a svi koriste omekšivać i imaju mačke (ne znam koji je od dvoje uzročnik osipa :) ), obično joj se taj osip smanji nakon par dana.
Nemoj paničariti, ali za svaki slučaj odi pedici.
-
ono što ti jedeš nema veze s bebačem i tvojim dojenjem ( provjereno, duga priča da sad ne objašnjavam), a što se tiče osipa obično bebači kad dođe do bilo kakve promjene u organizmu pa čak i one najmanje znaju reagirati osipima tak nemora biti niš posebno... al uvijek odeš kod ped. sa djecom se nije zezati.
-
osip
bili kod pedicei sve ok, ne mora biti da je na hranu kaže, može biti da je jednostavno došao u kontakt s nečim kaj ga je iziritirala u tom trenutku a već prolazi :D
hvala cure na odgovorima :love:
-
-