Trebaju mi nove naočale i opće ne znam di da odem na pregled.
Inače sam išla na SV: Duh ali tamo se treba naručiti i puno se čeka pa bi otišla negdje gdje to brzo i kvalitetno naprave naravno na uputnicu
Printable View
Trebaju mi nove naočale i opće ne znam di da odem na pregled.
Inače sam išla na SV: Duh ali tamo se treba naručiti i puno se čeka pa bi otišla negdje gdje to brzo i kvalitetno naprave naravno na uputnicu
na uputnicu budeš uglavnom u svim bolnicama dugo čekala na red
Ok to mi je jasno ali mislila sam po nekim domovima zdravlja ako postoje okulisti i da su dobri.
Ja sam npr. bila u Sesvetama u DZ, čekala sam svega par dana i zadovoljna sam doktorom.
Kaj nitko ne fura naočale i ne ide na preglede? :?
Ok onda pitam one sa lečama gdje idete ne preglede?
ja idem privatno jer mi je brze i komotnije
xCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Svojedobno sam išla u DZ Črnomerec. Ne sjećam se točno koliko sam čekala, ali znam da sam se iznenadila da i nije tako strašno.
ja sam prije 100 godina išla na preglede na Kruge. sve 5.
kakvo je stanje u tvom DZ?
znam da ima okulista u Sigetu i Runjaninovoj
U Samoboru je dobar okulist, ako ti nije predaleko, naravno, treba se narucit i to sve, ali jako je dobar. Jedino ti savjetujem da naocale ne izradujes u Ghetaldusu. Ja sam svoje zadnje napravila u optici u sklopu Konzuma, Iako sam prije bila jaaaako skepticna prema takvim pregledima, jako sam zadovoljna, A ja imam vrlo kompliciranu dioptriju i stvarno mi je tesko "pogodit". Al eto, napravili mi pregled i izradili naocale u roku od 2 tjedna s tim da su ih izradivali u Francuskoj. Uz to su mi napravili i suncane s dioptrijom.
i jaCitiraj:
summer prvotno napisa
I ja idem privatno, ali ne toliko zbog komocije, nego zato jer nemam povjerenja u većinu okulista koji ofrlje određuju dioptriju. Kad sam jednom uspjela naći doktoricu koja je dovoljno savjesna i pažljiva i uzima u obzir kompletnu osobnu i obiteljsku anamnezu, ne mičem se više od nje, pa koliko košta da košta :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
šlampavosti kod određivanja dioptrije se i ja bojim :/Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
koliko okvirno košta pregled kod privatnika?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Okulistu ima i DZ u Voltinom, bivši Končar, Baštijanova ulica i ako se dobro sjećam ne čeka se dugo cca par dana
meni su se baš u sub razbile stare naočale (dioptrija -2,5 i astigmatizam), a rezervne naravno nemam! :(
u stanju potpunog očaja (sve mi je bilo mutno i osjećala sam se jako nesigurno bez naočala) slučajno sam završila u optici salmoiraghi&vigano u king crossu, zatekla tamo mr.sci.dr. vesnu augustinovu (prepisujem sa recepta :mrgreen: ) koja mi je napravila kompletan oftamološki pregled (određivanje dioptrije, očnog tlaka...)
ja na licu mjesta izabrala nove okvire, dr. mi dala jednokratne leće da preživim dan (gratis) i danas bi mi naočale trebale biti gotove!
ako se kod njih kupe naočale, oftamološki pregled je besplatan, a tako je u večini optika po gradu!!