Pretjeruje li se ipak malo.....?!
Ovih je dana većina dječice krenula u vrtić,
nekima adaptacija ide dobro, neki plaču, neki ne žele ni ući u nj, neki plaću čim dođu kasnije se smire pa im bude lijepo,
i tako, svako dijete reagira na neki svoj način...
Čitam ovih dana dosta po forumima, pa si mislim jel ipak roditelji malo previše drame oko tog odlaska u vrtić?
Mislim, i moja mala krenula u utorak, al nije mi sad to neki šok da bi padala u nesvijes u hodniku vrtića..... :/
Nikome se nije lako odvojiti od svog djeteta, znam, ja sam sa svojom curkom doma već tri godine, stalno smo zajedno, ali ipak sad je krenula u vrtić i uvjerena sam da će joj biti sve samo ne ružno/loše....
Jel mislim, da će dijete teže prihvatiti odlazal u vrtić ako smo mi zabrinuti, dižemo paniku, pa stalno dal će mu tamo biti dosadno, jel će ga tko udariti, kaj će jesti.............
Što vi mislite?
Neznam jel mi tema na pravome mjestu, ako nije, premjestite...
:*
Re: Pretjeruje li se ipak malo.....?!
Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Ovih je dana većina dječice krenula u vrtić,
nekima adaptacija ide dobro, neki plaču, neki ne žele ni ući u nj, neki plaću čim dođu kasnije se smire pa im bude lijepo,
i tako, svako dijete reagira na neki svoj način...
Čitam ovih dana dosta po forumima, pa si mislim jel ipak roditelji malo previše drame oko tog odlaska u vrtić?
Što vi mislite?
:*
mi smo imali jako tešku adaptaciju, mala je dosta vezana za mene i ostanak u vrtiću joj je bio popriličan šok (kao i meni)...problem je bio i u tome što je tu prvu godinu dosta pobolijevala, pa je onda svaki čas bila kući...uvijek sam razbijala glavu na poslu da li je mala žedna, gladna, pospana, hoće li mi zafibrat tamo jer joj nos malo curi i slično....a njih 31 dijete u grupi na jednu tetu (uz samo dva sata preklapanja)....
mislim da je polazak u vrtić za svako dijete velika stvar i velika promjena u njegovom životu i nije mi čudno ako roditelji "drame" radi toga, jer večini djece ti prvi dani u vrtiću ipak teško padnu, baš kao i roditeljima......
:love:
eh, još nešto, ovi tjedan sam uzela godišnji tako da mojoj prinčipesi ne padne baš teško ponovni odlazak u vrtić (jer ovo se ljeto naučila spavati do 10-11), a također imamo 15-tak nove djece u grupi, tako da sam malo više bila prisutna u vrtiću ....uglavnom, želim samo reči bravo za tete...od tih 15-tak nove djece samo jedno jedino dijete je plakalo prvi dan....ma svaka im čast (našim tetama)...ma da vidite kako ih paze kad su na dvorištu :heart: