Cudan atopijski dermatit?!
Procitala sam dosta o AD posto mi Dr rekao da mojsin, star 22meseci ima atopisku kozu, medjutim mene dosta toga zbunjuje. Naime, njemu se pojavila promena na kozi na njegove 8-9meseci i svi dr koji ga gledali rekli nije to nista procice samo od sebe, zadnji pregled kod dermatologa on je rekao da se radi o AD, zabranio konzerviranu hranu, cokoladu i ostalu "nezdravu hranu" koju mu ja NIKAD nisam ni davala. Jedino sam davala cokoladu koju sam nakon kregleda izbacila, ali nista se bolje ne desava. Jede iskljucivo voce, povrce, zitarice, pije prirodne sokice, dojila sam ga do 14meseci. E sad, ono sto mene zbunjuje je to sto kako sam procitala AD pravi lisaje i cese i sve to, medjutim moj sin nikad se ne cese, niti pa mu se isusuje koza, niti pa ti pristici menjaju oblik ili lokaciju. On ima kao crvene pecate po obrazima i koza je tu rapava na dodir, ko sitne bubuljuce koje nisi se uvecaju niti se smanje, niti pa zacrvene, nista, ko kaspulirane su i tako stoje. Iste takve ima po nogice, ono oko kolena i na rukuce, u predelu iznad lakta. Na pregibima nema nista, nikad se nije pocesao niti pa mu to stanje na kozi smeta. Smeta meni :( Dao mi dr da mu mazem A derma exomega medjutim stanje se nimalo nije promenilo, jednostavno sta god da uradim njemu ostaje isto hrapava koza. Kupam ga samo cistom vodom, sem guze i pisa sa bebecim sapunom, kozu samo mlakom vodom tusiram. Ono sto je moje pitanje i nedoumica je dali se zaista radi o AD imajuci u vidu to sto sam rekla da nema svrab i nema lisaje, niti pa se ljusti koza? Primetila sam da kad bili na more ovog leta popravilo se stanje, koza postala glatka, medjutim to se ponovo vratilo nakon par dana od povratka. Dali su mi da mu par dana stavljam afloderm i da tri meseca najmanje pije ZYRTEC sirup medjutim ja nisam pocela jer procitala u upatstvo da se taj sirup ne daje deci mladjoj od 24meseca i sad sam u nedoumici sta da radim. Izvinite na opsirnog posta i molim vas ako neko ima slicnog iskustva da mi nesto kaze.