Nazalost, jedna torba (od dugog stajanja) i vlage u ormaru je zapljesnivila.
Ja sam ju oprala u masini i poslije na ruke ali nije nista otislo. Sive flekice se i dalje vide a i osjeti se neugodan miris
Printable View
Nazalost, jedna torba (od dugog stajanja) i vlage u ormaru je zapljesnivila.
Ja sam ju oprala u masini i poslije na ruke ali nije nista otislo. Sive flekice se i dalje vide a i osjeti se neugodan miris
a od čega ti je ta torba?
varikina pomaže. staviš u veliki lavor hladne vode i uliješ unutra varikine. pa pustiš da se namače par sati. to će pojest plijesan, ali ne znam od kojeg ti je materijala torba, može li ona to podnesti?!
pa izvana je od robe a unutra je podstavljena sa plastikom da ne propusta..tamnoplave je boje pa eventualno moze posvjetliti od varikine
a da probam?
Sun, koji materijali se mogu očistiti varikinom? Kako je podnose guma i plastika, znaš možda?
ja sam plijesan s jedne (perive) jakne - oprala u najobičnijem deterdžentu, trljajući lagano četkicom... naravno, pranje sam ponovila nekoliko puta...
Ma, nama su prije odlaska na more kraj kade ostale igračke za kupanje koje smo zaboravili osušiti i nakon povratka smo ih našli prepune plijesni.
Ok, većinom su to bezvrijedne plastične posudice koje su odmah završile u smeću, ali imamo i dvije knjige za kupanje za koje sam dobila molbu da ih spasim, a ja sam ih stavila sa strane i odgađam trenutak suočavanja s tim... brrrrr...
meni su otišle s arielom za mrlje , onim novim
ali bile su samo točkice plijesni
pa plastika može, guma isto vjerojatno, ali roba će sigurno izblijediti. Ja bih Sanja te igračke tako malo u razrjeđenoj varikini na par minuta pa onda u vešmašinu zajedno s robom nekom da se dobro opere.