Moj sin želi kokos tortu za rođendan. Kako ja kokos ne volim nisam nikad tako neštpo radila, a za probnu nemam cajta.
Ima li neki jednostavan, garantiranouspješan recept? I s garancijom da je biskvit mekan :)
Printable View
Moj sin želi kokos tortu za rođendan. Kako ja kokos ne volim nisam nikad tako neštpo radila, a za probnu nemam cajta.
Ima li neki jednostavan, garantiranouspješan recept? I s garancijom da je biskvit mekan :)
imam ja, moram iskopati pa napišem. Fina je jako.
eeee to je naša tradicijska
8 jaja, razdvojiš bjelanjke i žutanjke
od bjelanjaka istučeš snijeg i dodaš 4 žice šećera i 200 g kokosovog brašna (kokos dodaj na kraju kad je snijeg gotov, samo ga lagano umiješaj tako da ti se ne spuste bjelanjci.
tu smjesu uliješ u kalup za tortu prethodno namazan putrom pa u pećnicu na 180°C nekih pola sata-45 min (treba gledati, kad je onako zlaćahno onda je gotovo. Pustiš da se po malo hladi.
in the meantime radiš kremu:
na pari miješaš žutanjke sa 4 žlice šećera, dok se šećer lijepo otopi, da ga se ne osjeti pod zubima. staviš na hlađenje
200 grama čokse tamne rastopiš na vatri sa žlicom crne kave - pustiš da se ohladi
200 grama putra malo razradiš vilicom
sva tri sastojka kad su hladna izmiksaš
biskvit odnosno to kokos tijesto razrežeš vodoravno, nafilaš kremom, poklopiš, namažeš odozgora kremom i posipaš sa malo koksa da izgleda lijepo, kao da je snijeg po njoj padao.
meni je ova torta mrak! samo poprilično zasitna :)
Biskvit:
8 žutanjaka
8 žlica šećera
dodati
8 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
8 bjelanjaka snijeg
Prije nego što mažeš kremu namočiti biskvit (s mlijekom i malo ruma).
Krema:
pola litre mlijeka
4 žlice oštrog brašna
10 dkg kokosovog brašna
Kuhati, kad se ohladi dodati:
20dkg maslaca
2dkg štaub šećera
2 vanili šećera - ovo troje posebno izraditi i staviti u kremu
Meni je ovo torta mog djetinjstva jer ju je mama često radila, a ja obožavam kokos.
E, da, krema se maže iznutra i izvana po torti tako da ona bude bijela.
imate i onu rafaelo tortu na topicu recepti.
ukucajte u pretrazivac.
San, ova tvoja spoj uživanja za mene (200g tamne čokolade) i MM-a (200g kokosa). Zvuči savršeno!
je, je :mljac: je. ja ju radim za svaki rođendan na koji idemo :)
San, ispala je savršena! (kako sam počela dodavati kokos u bjelanca, a mješati mješalicom od miksera, tako su bjelanca krenula dole, uspjela sam ubaciti nešto više od 100g kokosa i dobila jako tanko tijesto. jedva sam ga izrezala po horizontali, ali je torta ovako ispala još elegantnija na oko :mrgreen: )
e da, kad padne snijeg, okus se ne mijenja, samo je torta niža. ako ćeš ju raditi još koji put onda možeš prvo napraviti snijeg mikserom i dodati šećer malo po malo, a onda samo sa onom metalnom pjenjačom (jel se tako zove, ono sa žicama..?) umješati kokos lagano. tako ti se neće spustiti snijeg.
Hvala na receptima, cure.
Napravila sam za današnji rođendan davorkinu, iako je ova od Sun bliža mom ukusu, al ne slavim ja, a jan želi kremu od kokosa :)
Sun, tvoju ću prvom prilikom.
Inače, koliki su vaši kalupi za torte?
Opet mi je ispalo nisko tijesto (što mi u opće ne smeta) Sun, koliki je tvoj kalup? A možda je i do nešto manjih jaja (radim sve po propisu, umutim bjelanca dobro, pa šećer po malo, pa kokos ručno polako).