Re: noćne more zbog jaslica?
Citiraj:
bleeda prvotno napisa
i to spava tako da me drži za ruku ili me zagrli ili se barem nasloni na mene....uglavnom moram biti tu uz nju.
Ovako i Leila spava od kad je krenula u vrtic, s razlikom da ona spava s nama od rodenja i nema svoj krevet niti sobu ... isto je sve ok u vrticu, jede, spava po 2 sata, ali tete nam kazu da je ponekad tuzna, tesko joj je kad drugi roditelju pokupe svoju djecu oko rucka, a ona ostaje ...
I jako jako joj nedostaje fizicki kontakt, trazi da je nosimo stalno, gotovo uopce ne zeli hodati od tocke A do tocke B, idemo iz zgrade, nosim je na rukama i donesem do parka, tamo se igra i svako malo trazi da je uzmem, a kad idemo doma, opet je nosimo.
Nemam savjeta, osim da treba izdrzati i dati im svu mogucu podrsku, dati do znanja da je u redu biti tuzan zbog vrtica i malo smanjiti entuzijazam u pricanju kako je vrtic super-duper, jer njima mozda i nije ali su zbunjeni jer je roditeljima super. I stalno ponavljati da ces doci po njih i pokusavati definirati kad ce to biti, ja obicno kazem da kad se naspava i poklopa uzinu da ce doci tata, jer on ovaj tjedan radi raniju smjenu da stigne doma do 14:30 i nju pokupi bas u vrijeme uzine.