Vjerska diskriminacija u vrtićima
Evo primjera pa molim savjete:
U mom gradu se vrtić seli u novu zgradu . Imam dijete koje već drugu godinu pohađa taj vrtić koji je ustanovljen od strane lokalne samouprave, točnije grada. Dakle, ne radi se o vjerskom vrtiću. I sada, da bi si olakšali organiziranje rimokatoličkog vjeronauka ( dva sata tjedno) planiraju svu nekatoličku djecu koja inače nisu sudjelovala u vjeronaku ( tu spada u moje dijete) odvojiti u zasebnu grupu. Po mom mišljenju je to vrlo grubi oblik diskriminacije djece .....šta vi mislite o tome? I šta poduzeti?
Re: Vjerska diskriminacija u vrtićima
Citiraj:
epikteta prvotno napisa
Evo primjera pa molim savjete:
U mom gradu se vrtić seli u novu zgradu . Imam dijete koje već drugu godinu pohađa taj vrtić koji je ustanovljen od strane lokalne samouprave, točnije grada. Dakle, ne radi se o vjerskom vrtiću. I sada, da bi si olakšali organiziranje rimokatoličkog vjeronauka ( dva sata tjedno) planiraju svu nekatoličku djecu koja inače nisu sudjelovala u vjeronaku ( tu spada u moje dijete) odvojiti u zasebnu grupu. Po mom mišljenju je to vrlo grubi oblik diskriminacije djece .....šta vi mislite o tome? I šta poduzeti?
pisi na ministarstvo
Citiraj:
epikteta prvotno napisa
I sada, da bi si olakšali organiziranje rimokatoličkog vjeronauka ( dva sata tjedno) planiraju svu nekatoličku djecu koja inače nisu sudjelovala u vjeronaku ( tu spada u moje dijete) odvojiti u zasebnu grupu.
Svaki vrtić mora ponuditi vjerski odgoj i po potrebi organizirati "vjersku grupu".
ALI, to se nudi na roditeljima na upisu i djeca se tek onda upisuju u takvu grupu. Nema transformiranja postoječih grupa.
Ne razumijem kakva 2 sata tjedno vjeronauka u gradskom vrtiću :? . To ne postoji. Kako ste do sada imali to dogovoreno?
Citiraj:
Veki prvotno napisa
Ne razumijem kakva 2 sata tjedno vjeronauka u gradskom vrtiću :? . To ne postoji. Kako ste do sada imali to dogovoreno?
Kako ne postoji?
U nasem, gradskom, vrticu vec godinama se organizira vjeronauk u svim starijim vrtickim grupama. 2x tjedno dolazi teta-vjerouciteljica i u grupi drzi vjeronauk onima ciji su roditelji potpisali da zele. Oni koji ne idu na vjeronauk, stoje postrani, u istoj prostoriji i nesto se igraju :roll:
Da imam trenutno vise energije, vremena i ateistickog zara, isla bi se buniti. Ovako sam podlegla ucjeni i upisala dijete na vjeronauk.