Prirodan pristup njezi djeteta
Trenutačno T kupamo samo u vodi. Ne koristim nikakve kozmetičke preparate. Pupak joj također nisam dirala niti tretirala. Ne koristimo bebi ulja za kožu.
Za J smo počeli koristiti šampon s nekih 2 mj. otprilike jednom u tjedan-dva, a sad mi se i to čini poprilično agresivno.
Obadvoje su u platnenim pelenama i vlažne maramice koristimo samo van stana. Inače, guzu peremo pod pipom.
Pedijatar mi je preporučio da T perem lice sa kamilicom jer joj se trenutačno čisti, ali sam čitala da je kamilica biljka koja upija sve nečistoće iz okoliša (teški metali i sl.) pa sam odlučila ne koristit ju.
Ma, nekako mi se čini da su mi djeca najzdravija kad ne prćkam puno po njima, nego pustim sve da bude prirodno i kad koristim samo vodu.
J je već veliki i poprilično se zaprlja pa ga perem običnim dječjim sapunom. Sad ga šamponiram samo kad si utrlja masni ručak u kosu (cca. jednom mjesečno).
Kako vi pristupate njezi djeteta? Što koristite od prirodne kozmetike i koliko je uopće potrebno koristiti i tu prirodnu kozmetiku ako znamo da kisele kiše padaju i po Velebitu pa je gotovo nemoguće naći doista čiste preparate?
Pitam za djecu koja nemaju nikakvih poteškoća s kožom. Zašto liječimo nešto što nije bolesno?
Filtrirana voda za kupanje za prvih 6 tjedana
u usporedbi s vama sam izgleda fakat pretjerivala
vodu za prvih 6 tjedana bebe sam filtrirala u briti, pa zagrijavala...
na sreću, za tummy tub ne treba puno vode
kao i za pranje s blazinicama.
jednostavno mi se činilo da je bebina koža prvih 6 tjedana preosjetljiva za tu našu kloriranu vodu. Znam toliko ljudi koji se više ne mogu otuširati a da ne upotrijebe nakon njega mlijeko za kožu. Pa kak je tek onda bebama?
naravno, sve bez šampona, maramica, sapuna, omekšivaća, deterđenata
samo shea nerafinirani maslac i maslinovo ulje s nevenom za kupku, a sapunski oraščići za veš.
ali morala sam, zbog alergija u familiji.