Teta nas oprala jer ne jede sam
Moj voljeni ima 16 mjeseci i krenuo je u jaslice prije dva mjeseca. Danas sam došla po njega i teta me oprala kako on još samostalno ne papa, da sevidi da to radi mama. Uglavnom malo me to šokiralo, zar sa 16 mjeseci većina djece jede sama. Iskreno, nekad jede sam, uglavnom kad je u pitanju gušća hrana i kad imam vremena za spremanje i čiščenje poslije nereda koji zaostane. Svakako ne mogu reći da jede samo,ali da ne jede nikad samo i da nema već manje ili više uspješnih pokušaja ni to nije istina.
Kako da se postavim? Nisam teti ništa odgovorila,ali u grupi je 8 jasličke djece na dvije tete, znači nije neka gužva a teta kaže kako nemaju vremena za posvećivanje puno vremena jednom djetetu. Pitam se onda ja ako drugi jedu sami kako onda nema vrijeme za moje..ako je to istina.
Jesu li vaši jeli sami u toj dobi?
Re: Teta nas oprala jer ne jede sam
Citiraj:
mama od formata prvotno napisa
Moj voljeni ima 16 mjeseci i krenuo je u jaslice prije dva mjeseca. Danas sam došla po njega i teta me oprala kako on još samostalno ne papa, da sevidi da to radi mama. Uglavnom malo me to šokiralo, zar sa 16 mjeseci većina djece jede sama. Iskreno, nekad jede sam, uglavnom kad je u pitanju gušća hrana i kad imam vremena za spremanje i čiščenje poslije nereda koji zaostane. Svakako ne mogu reći da jede samo,ali da ne jede nikad samo i da nema već manje ili više uspješnih pokušaja ni to nije istina.
Kako da se postavim? Nisam teti ništa odgovorila,ali u grupi je 8 jasličke djece na dvije tete, znači nije neka gužva a teta kaže kako nemaju vremena za posvećivanje puno vremena jednom djetetu. Pitam se onda ja ako drugi jedu sami kako onda nema vrijeme za moje..ako je to istina.
Jesu li vaši jeli sami u toj dobi?
Sa 16 mj. djeca i jedu sama,nije to ništa čudno,učenje djece na samostalnu prehranu je jedan od težih zadataka za roditelje a na nama majkama je da za svojim zlatom i počistimo nered,oj je npr.sam jeo od 13 mj.i bio je presladak,kad je krenuo u jaslice tete su bile oduševljene.
Malo više truda i sve se da,a za fleke postoji veniš ;)
Citiraj:
mala šapa prvotno napisa
Sa 16 mj. djeca i jedu sama,nije to ništa čudno,učenje djece na samostalnu prehranu je jedan od težih zadataka za roditelje a na nama majkama je da za svojim zlatom i počistimo nered,oj je npr.sam jeo od 13 mj.i bio je presladak,kad je krenuo u jaslice tete su bile oduševljene.
Ne znam kolko to djece od 16 mjeseci jede samostalno, ali glavno da su tete bile oduševljene, to je ipak najbitnije :roll:
Citiraj:
mala šapa
ne bih se složila s tobom da je dovoljno samo više truda :/ . Neka djeca jednostavno nešto žele a druga ne. Jedna mogu nešto ,druga ne. Moja mala jede od prvog dana dohrane sama ( ok, u pčetku sam ipak bila u milosti da joj gurnem žlicu u usta :mrgreen: ), nikad ju nisam poticala, dapače i dan danas mi se kosa diže na glavi kad vidim gdje sve bude hrane :roll: . M isto tako jede sam ali ima dana i naravno hrane koju ne želi jesti i tada da ga ne gledam živčanog zbog gladi jednostavnije mi ga je sama nahraniti. Meni je fascinantno da mi našeg sina iz dana u dan učimo obuć čarape i da on to još uvijek ne zna :? , ne želi :roll: , a mala to sama radi valjda od kad zna za sebe....s tim da ju nikada nismo učili. I što sad :? , s M se ne trudimo dovoljno :?
Citiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
Citiraj:
mala šapa prvotno napisa
Ne znam kolko to djece od 16 mjeseci jede samostalno, ali glavno da su tete bile oduševljene, to je ipak najbitnije :roll:
a tete su uvijek oduševljene onime što njima olakšava posao :roll: ali eto kod nas je tako bilo ali su mu treći dan jaslica oduzele dudicu :(
Citiraj:
mala šapa prvotno napisa
Citiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
Citiraj:
mala šapa prvotno napisa
a tete su uvijek oduševljene onime što njima olakšava posao :roll: ali eto kod nas je tako bilo ali su mu treći dan jaslica oduzele dudicu :(
Da, zbilja čudne žene, tako se razveselit ako ti nešto olakša posao... za razliku od ostalih profesija koje valjda mazohistički uživaju u stvarima koje im otežavaju dan???
Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Da, zbilja čudne žene, tako se razveselit ako ti nešto olakša posao... za razliku od ostalih profesija koje valjda mazohistički uživaju u stvarima koje im otežavaju dan???
A čuj, kad si netko olakšava na tuđu štetu, onda to nikako ne podržavam (kao npr. forsiranje tete da dijete nauči samo jesti prije nego je uistinu spremno ili npr. kada dr.-i daju drip i kad ne treba- i općenito te struke koje rade sa živim bićima). Nisam im ja birala posao :/