-
veliki razmaci u dojenju
gledam di da se utrpam s pitanjem ali mi niti jedna tema ne paše...pa otvaram novu.
Zanima me da li može biti štetno za dijete ili majku ako dijete cica svakih npr. 3 do 5 dana ( a znalo je proći i više :roll: )? Kod svakog većeg razmaka mislim da se odvikla i zaboravila a kad ono u pol noći ona viče iz kreveta i traži cicu. Već sam razmišljala da joj i nije do cicanja nego da ju traži samo kako bi si održala mlijeko, jer ne kontam zašto peti dan želi cicu i to svaku na pol minute :? . Uglavnom, s obzirom da mlijeka vjerojatno ima u tragovima zanima me koliko takvo nacicavanje može biti štetno za npr. moje cice :mrgreen: , predpostavljam da se mlijeko ipak nemre pokvariti :mrgreen: :lol: .
-
Pa da, nekad se smatralo, kad dojenje spadne na 1x dnevno, da ga treba prekinuti zbog opasnosti od pokvarenog mlijeka. :lol:
Zašto još uvijek doji tu i tam- pa ja pretpostavljam zato da provjeri da li joj je to još uvijek dostupno ako poželi. :)
Šteta ne može biti nikakva ni za jednu od vas, dapače to je baš školski prestanak, onako poštedan za obje- bez šokova za nju i bez prepunjavanja za tebe.
Meni bi mana bila samo to da mi se odgađa zatvaranje jednog životnog poglavlja ukoliko sam za to spremna. Ali, ako ti to psihološki možeš izdurati- uživajte još tu i tamo :) , i slikajte se svaki put ;) jer ne znate kad je zadnje...
-
Da sam slikala svaki put kad sam mislila da je zadnji bojim se da bih već popunila 2 albuma :mrgreen:, ipak je to curka od 3 g. Nadam se samo da neće tak do 8 :roll: .
-
pa zato spremaš u digitalnom obliku, ovo ti fengshui omete :P
ne bude do osme, do pete-šeste je gotova... ;)
( ne znam jesi čitala tekst o dojenje u mongoliji, ali me ovo asociralo- vidi gdje spominje frendicu 20-godišnjakinju) :mrgreen:
http://drmomma.blogspot.com/2009/07/...ghis-khan.html
-
nda,
ne znam dal sam krivo shvatila ( ipak nemam pojma engleski ) ta ( 20 g ) još uvijek ponekad cica ili :?
rado bih stavila nekog zgražajućeg smajlića al sad me strah da si i moja ne umisli da može cicat do penzije :mrgreen:
-
a čuj- prilično sam sigurna da bi pred 5-10 godina stavila zgražajučeg smajlića na dojenje trogodišnjakinje :)
u tekstu se opisuje druga kultura, drugi pristup dojenju i mlijeku čovjeka općenito.
ne doje samo velika djeca, potpuno je normalno da u slučaju prepunjenosti majka zamoli za pomoć bilo koga iz svoje male sredine.
meni je članak super jer mi ovdje neke svoje granice postavljamo na 6,12, 24, 36 mjeseci; a ovo je potpuno druga dimenzija