predmet privremenog uzdržavanja malodobnog tog i tog u pozivu za czzs ?
molila bih da mi se javi netko tko zna :saint: ;)
Printable View
predmet privremenog uzdržavanja malodobnog tog i tog u pozivu za czzs ?
molila bih da mi se javi netko tko zna :saint: ;)
:/
ja nis ne kuzim
malo ti je... krnji post :mrgreen:
a čuj, u detalje ne bih ulazila na ovako posječenom forumu . ( znaš cijelu priču , pretpostavljam )
mislila sam da netko zna što znači kad se u pozivu na czzs pojavi taj skup riječi .
Nisam sigurna, ali mislim, CZSS će u svom rješenju donijeti privremenu odluku o uzdržavanju maloljetnog tog i tog, a koja će biti na snazi do odluke suda. Možda traži da se roditelji pojave u Centru radi utvrđivanja činjenica, a koje su važne da bi se mogla donijeti privremena odluka, moguće je da traže i potvrde o visini primanja, izjave roditelja koliko su spremni pridonijeti za uzdržavanje, možda se roditelji i dogovore koliko će pridonositi onaj tko ne živi sa djetetom, pa se to uzima u obzir i na osnovu toga će se donijeti rješenje. Ako Centar donosi privremeno rješenje, Sud će donijeti konačno.
Možda tako...
ja mislim isto tako kao rene (al isto ne znam) -
mozda se roditelji ne mogu usaglasiti kod koga ce dijete zivjeti nakon razvoda pa ce centar napraviti vjestacenje (ili kako se vec to kaze) da donese tu odluku?
Maria pogledaj si Obiteljski zakon od članka 227. pa na dalje - NARODNE NOVINE 116/2003., izmjene i dopune 17/2004., 136/2004., 107/2007.
Čini mi se da netko ne izvršava svoju obvezu uzdržavanja :/ .
sve odluke vezane za susrete i uzdražavanja, i one privremene, donosi sud, zar ne?
kada jedan roditelj ne doprinosi za uzdržavanje djeteta, centar može donijeti odluku o privremenom uzdržavanju, na teret državnog proračuna, koje može trajati do 3 godine, a koji će se u posebnom postupku naplatiti od roditelja-neplatiše.
Loli je odgovorila.
poziv znaci da je roditelj skrbnik podnio zahtjev za privremeno uzdrzavanje