Pokradene stvari na rasprodaji
Pozdrav,
na ovoj i prošloj rasprodaji sudjelovala sam kao kupac i kao prodavatelj, a predložila sam i prijateljici da se uključi- budući da ona nije član podižem na forum njezino posmo nezadovoljstva. Znam da je teško osigurati se od krađe stvari, no nadam se da će barem jedan od posjetutelja rasprodaje koji radi takve stvari pročitati ovo pismo i ostati posramljen.
Prenosim pismo:
Poštovani,
Par puta sam sudjelovala u kupnji rabljene odjeće za svoje dijete na Rodinoj rasprodaji. Na štandovima sam nailazila na svakakvu robu. Ok! Kako svaka roba ima svoga kupca, mišljenja sam da je to u redu. Za sudjelovanje u prodaji pa i za samo volontiranje odlučila sam se zbog djeteta i roditeljstva jer je to doista teško u današnje vrijeme. Posjedujem dosta nove odjeće koju dijete ne uspije pošteno iznositi, a koju poklanjam prijateljicama za njihove mališane. Odjeću i obuću koja stoji odlučila sam prodati na Vašoj rasprodaji, eventualno ne prodano - donirati. Kako mi termin za volontiranje nije odgovarao, uspjela sam naći vremena za odnijeti 30 komada odjeće za prodaju. Prilikom pregleda, odnosno na samoj kontroli, razočaralo me kako se jako traže greške na robi, a za svaku grešku mi se napominje kako da smanjim cijenu na besmislen iznos ili da ju doniram. Priznajem da sam 2 stvari dala odmah na donaciju. Kod trećeg puta me jako zasmetalo traženje greške te sam pokupila sve tri stvari u vrećicu i sa sumnjom, radije odnijela kući i poklonila prijateljicama. Ok!-opet! Danas je suprug otišao podići prikupljen novac od prodaje, budući mi je dijete bolesno. Dogovorili smo se da robu koja je ostala - donira. Kući se vratio sa dvije vrećice robe i od 715,00 kn - prodano je 155,00 od toga donirano 47,00. Ok!!! Misleći kako je nekako puno robe ostalo, suprug je ipak donio stvari kući. Malo prije sam sortirala stvari iz vrećice i primijetila da mi je nekako malo stvari ostalo. Prema evidenciji i ostatku robe (kartice su kod mene) - evidentno je da je prodano robe u vrijednosti 430,00 kuna! Negdje se izgubilo 270,00 kn! Pitanje glasi: da li sam ja luda ili samo prevarena?? Mislim da ovo iskustvo više nikada neću ponoviti, radije ću pokloniti prijateljima!! Ovaj osjećaj iskorištenosti i prevarenosti nije mi stran ali je definitivno nepotreban!! U glavnom, prema mojem iskustvu, daljnje suradnje između nas neće biti, a loš glas kao i samo iskustvo pokušat ću prenijeti isključivo i samo kad me netko pita i to iz razloga što ste Udruga Roda i vjerujem da od Vas ima dosta koristi a moj problem nije od životne važnosti i stoga ću preko toga prijeći. Jedino što ne mogu je - ne napisati i ne poslati ovo pismo!
Konkretno - ovo je za Vas sramota!!
Beskrajno razočarana,
V.N.
:(
radi se o tome da je njoj nedestajalo preko deset stvari-može se dogoditi da ti nedostaju dvije ili tri, ali kad ti nedostaje 10 stvari i to iste veličine malo se zapitaš :?
Kod mene osobno je uvjek sve štimalo, ali kažem da mi nebi bilo svejedno da mi toliko stvari nedostaje... U svakom slučaju na izlazu bi trebalo uvesti bolju kontrolu(dobrovoljci tate ili djedovi...), jer zadnji put je moj suprug iznio u rukama i svoju i moju jaknu(mogla je biti i odjeća sa rasprodaje) i ntko ga ništa nije pitao.
Ja sam svjesna toga da se vi trudite, ali i ovakve stvari treba iznjeti u javnost kako bi se u budućnosti izbjegle.
Prodavatelji također(barem ja osobno) utroše svoje vrijeme u pripremu odjeće za prodaju-uvjek donosim očuvanu opranu i ispeglanu odjeću i čiste igračke , a rezultat je da gotovo sve prodam. Prijateljica je kao i ja sudjelovala i kao kupac i na rasprodajana se moglo vidjeti zaista jako loše odjeće-prljave i izgužvane, pa smo se pitale kako je onda takva odjeća prošla kontrolu ?
Ja sam već pohvalila ovu akciju da se roditelju aktiviraju i jedni drugima na ovaj način pomažu , jer je zaista zgodno da za sitne novce možeš djetetu nabaviti kvlitetnu i očuvanu jaknu ili čizmice...jasno je da ni kao prodavatelj ne zaradiš neke ogromne novce-ja osobno otprilike potrošim koliko i zaradim, pa sam na nuli i ja zadovoljna..
U ovom slučaju ne mogu ne stati na stranu prijateljice.
Naglašavam da se nadam da će se oni koji rade takve stavri biti prepozanti i posramljeni :oops:
Re: Pokradene stvari na rasprodaji
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
radi se o tome da je njoj nedestajalo preko deset stvari-može se dogoditi da ti nedostaju dvije ili tri, ali kad ti nedostaje 10 stvari i to iste veličine malo se zapitaš :?
Kod mene osobno je uvjek sve štimalo, ali kažem da mi nebi bilo svejedno da mi toliko stvari nedostaje... U svakom slučaju na izlazu bi trebalo uvesti bolju kontrolu(dobrovoljci tate ili djedovi...), jer zadnji put je moj suprug iznio u rukama i svoju i moju jaknu(mogla je biti i odjeća sa rasprodaje) i ntko ga ništa nije pitao.
Ja sam svjesna toga da se vi trudite, ali i ovakve stvari treba iznjeti u javnost kako bi se u budućnosti izbjegle.
Prodavatelji također(barem ja osobno) utroše svoje vrijeme u pripremu odjeće za prodaju-uvjek donosim očuvanu opranu i ispeglanu odjeću i čiste igračke , a rezultat je da gotovo sve prodam. Prijateljica je kao i ja sudjelovala i kao kupac i na rasprodajana se moglo vidjeti zaista jako loše odjeće-prljave i izgužvane, pa smo se pitale kako je onda takva odjeća prošla kontrolu ?
Ja sam već pohvalila ovu akciju da se roditelju aktiviraju i jedni drugima na ovaj način pomažu , jer je zaista zgodno da za sitne novce možeš djetetu nabaviti kvlitetnu i očuvanu jaknu ili čizmice...jasno je da ni kao prodavatelj ne zaradiš neke ogromne novce-ja osobno otprilike potrošim koliko i zaradim, pa sam na nuli i ja zadovoljna..
U ovom slučaju ne mogu ne stati na stranu prijateljice.
Naglašavam da se nadam da će se oni koji rade takve stavri biti prepozanti i posramljeni :oops:
Kako sam već gore i napisala.Shvaćam da se svi tudite, na slijedećoj rasprodaji ću nadam se uspjeti volontirati-planirala sam i na ovoj, ali se poklopilo da nisam mogla...
Iživcirao me stav fride-koja je odmah krenukla u napad... prijateljica je napisala možda i pre ljutito pismo- ja ga nisam htjela mjenjati.
Radi se o tome da se takve stvari ne trebaju skrivati, sigurno je bilo još prodavatelja koji su oštećeni.. u svakom slučaju zajedničkim snagama treba nešto poduzeti i ponovno naglašavam- nadam se će se da oni koji dođu na rasprodaju i kradu barem malo posramiti!
U teoriji to izgleda drugačije nego u praksi.
Da-cilj je sveopće dobro i na opće zadovoljstvo, no sve je to zatvoreni krug: ako nema prodavatelja-nema rasprodaje, ako nema kupaca-nema rasprodaje.
Dakle bezobrazno da kao prodavatelj naglasiš da si pokraden, a nije bezobrazno da jesi pokraden- o tome govorim.
Kako sam već rekla zarada na prodavanju robe(barem moja) i igračaka je minimalna-moram doći u Novi Zareb, stajati u redu za predaju stvari, ponovno doći slijedeći dan i stajati u redu, a ionako sve to potrošim na rasprodaji, - udruga ima 30 % od toga, a kupci su zadovoljni.
Nije u redu prodavatelje tretirati na način kako je sve drugo za opće dobro, a oni samo zarađuju jer nije istina-profil prodavatelja određuje kvalitetu odjeće na rasprodaji. Svaki ispravni prdavatelj svoju odjeći pregleda, opere, ispegla, označi, složi i donese na rasprodaju i uglavnom je to odjeća koja realno vrijedi više, no cijene su određene i slažem se s njima. Svi znamo da za to treba vremena, a volonteri na rasprodaji odrađuju ostali dio posla(razvrstavanje, bješanje...). Mi kao prodavatelji smo nagrađeni simboličnom zaradom, a volonteri na rasprodaji ravom prvokupa stvari koje im se sviđaju.
Cilj svega je da se čim više robe proda, jer volonteri svu tu robu moraju ponovno razvrstati po šifri, a i da Udruga čim više zaradi.
Dale po mome volonteri nisu samo oni koji se nalaze na samoj rasprodaji, anego svi zajedno sudjelujemo u tome i smatram da imamo pravo nešto reći ako nije u redu.
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
Prema evidenciji i ostatku robe (kartice su kod mene) - evidentno je da je prodano robe u vrijednosti 430,00 kuna!
nikada nisam bila na rasprodaji pa možda ne kužim kak sve to tam funkcionira, ali iz citirane rečenice sam skužila da je dotična po evidenciji prodala robu za 430 kn a dobila samo 155 kn.
ne kužim kak je nešto što je ukradeno, evidentirano kao prodano ili obrnuto kak je nešto što je evidentirano kao prodano, naknadno ukradeno :?
Citiraj:
Suzizana prvotno napisa
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
Prema evidenciji i ostatku robe (kartice su kod mene) - evidentno je da je prodano robe u vrijednosti 430,00 kuna!
nikada nisam bila na rasprodaji pa možda ne kužim kak sve to tam funkcionira, ali iz citirane rečenice sam skužila da je dotična po evidenciji prodala robu za 430 kn a dobila samo 155 kn.
ne kužim kak je nešto što je ukradeno, evidentirano kao prodano ili obrnuto kak je nešto što je evidentirano kao prodano, naknadno ukradeno :?
Kada predaješ robu moraš imati popis šta si predao i cijene,
prema tom popisu provjeravaš dali je na broju sve ono što nisi prodao- npr predaš 10 kom odjeće u vrijednosti 400,00 kn-recimo da je svaki komad po 40,00 kn. Vraćeno tije npr .5 komada-dakle ispada da je prodano 200 kn, a u koverti imaš npr. 80 kn(umanjeno za 30%). Ispada da je prodano 2 komada, a ostalo je očito ukradeno, izgubljeno...
Citiraj:
Suzizana prvotno napisa
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
ne, ono što je evidentirano kao prodano to je i dobila u koverti. Stvari koje se nisu prodale prodavatelji dobiju natrag. Naknadnim pregledom je ustanovila da joj se količina robe koju je natrag dobila ne slaže.
Ovako možemo do unedogled,
cilj je bio prvenstveno da se posrame oni koji kradu na rasprodajama, zatim da bude jasno da su prodavači na sajmu također jednim djelom volonteri(iako ne fizički na sajmu), jer ulažemo svoje stavri i svoje vrijeme i svatko(ali svatko) tko imalo drži do sebe i svojih stvari bio bi povrijeđen da mu toliko stvari nedestaje koliko god one vrijedile. Također smi mi koji se nađemo na sajmu bilo kupci, bilo volonteri morali bi reagirati kada vidimo da se ljudi nekorektno ponašaju prema stvarima koje nisu njihove-bilo da ih razbacuju ili kradu, jer kako ste i rekli svi smo mi jedni za druge uložili vrijeme i tud.
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
Također smi mi koji se nađemo na sajmu bilo kupci, bilo volonteri morali bi reagirati kada vidimo da se ljudi nekorektno ponašaju prema stvarima koje nisu njihove-bilo da ih razbacuju ili kradu,
Reagiramo mi ali baš nismo dobro prihvaćene ;).
Citiraj:
dodagoda prvotno napisa
Ovako možemo do unedogled,
cilj je bio prvenstveno da se posrame oni koji kradu na rasprodajama, .
nažalost, ti sigurno ne čitaju ove stranice. :/
a koliko ljudi prođe taj dan kroz velesajam, kupaca i prodavatelja, cca?
i koliko ima volontera?
baš me zanima.
meni se čini da je to nemoguće, spriječiti te krađe. ali ja bih na to ovako gledala - ovi koji kradu rabljenu dječju robu, hebemu sve, njih je sigurno teška potreba na to natjerala. mislim, riskirati da te netko uhvati u krađi dječje majice koja košta 10,00 kn - ne znam. pa sam im donirala par komada dječje robice. :mrgreen: