probala sam naći u ZOR-u ali nisam uspjela: imam li pravo na slobodan dan u svrhu selidbe? i ako imam, da li je jedan ili više?
Printable View
probala sam naći u ZOR-u ali nisam uspjela: imam li pravo na slobodan dan u svrhu selidbe? i ako imam, da li je jedan ili više?
bilo je prije sigurno. Ja dobila 2005. ali ne sjecam se koliko.
nisam uspjela naći :/
MM-ov prijatelj je nedavno dobio 3 dana, ali nije nam znao reći da li su 3 dana baš po zakonu, ili po kolektivnom ugovoru
Ja sam za selidbu unutar istog mjesta stanovanja dobila 1 dan. To nam piše u kolektivnom ugovoru, a ne znam što o tome kaže zakon (o radu, pretpostavljam).
Da, nama je to u kolektivnom ugovoru :/
mi selimo iz zagreba u samobor, mislim to jesu 2 grada, ali opet nije da selim iz zagreba u dubrovnik :/
čekam nekog s pouzdanom info :)
mislim da ti to ovisi o kolektivnom ugovoru
npr. u zdravstvu se dobije 1 dan za selidbu u istom, a 3 dana za selidbu u drugi grad
kolektivni ugovor za državne službenike daje više, 2, odnosno 4 dana
tako da mislim da to ovisi gdje radite ti i tm
mislim da je to regulirano cl 49
ali svaka tvrtka rjesava za sebe, odnosno pravilnicima ili kolektivnim ugovorimaCitiraj:
Članak 49.
(1) Tijekom kalendarske godine zaposlenik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) do ukupno najviše sedam radnih dana za važne osobne potrebe, a osobito u svezi sa sklapanjem braka, porodom supruge, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji.
Ja sam u ministarstvu, nama to piše u kolektivnom ugovoru. Mislim na točan broj dana (ali ja naravno nemam pojima koliko je to dana).
Nama je to riješeno kolektivnim ugovorom, dva dana unutar mjesta sanovanja, izvan 3. I ne procjenjuje se udaljenost između gradova. To je itzvan mjesta stanovanja i za to se dobiju tri dana.
kod nas definirano pravilnikom...
isto mjesto dva dana, drugo mjesto 3 dana...
morat ćeš pitat šeficu 8)
po zakonu nije određen točan broj dana, barem koliko se ja sjećam :/
Meni je to bilo rijeseno kolektivnim ugovorom, za ZOR nemam pojma.
ovisi o pravilniku o radu i o ugovoru o radu. U osnovi imaš jedan dan za selidbu.
šefica ne zna :mrgreen:Citiraj:
puntica prvotno napisa
ZOR ne predviđa pravo na pl. dopust baš za tu svrhu.
Imate valjda kakvu kadrovsku službu u firmi?
Treba pogledati u kolektivni ugovor (ako ga imate) ili u pravilnik o radu (ako ga imate).
Ak nemate ništ od toga, stvar je dogovora.
Ili dan godišnjeg odmora :mrgreen:
sefica je pitala koliko joj treba :joggler:
Bravo za seficu :D
Nazalost mislim da si u vecini privatnih, posebno onih manjih firmi osuden na internet informacije ili na dobru volju racunovodstvenog servisa.Citiraj:
s3ja prvotno napisa
kad sam ja komplicirana :mrgreen:
bilo bi mi užasno neugodno da sam tražila više nego što je dopušteno nekim zakonom ili pravilnikom
pa radije saznam unaprijed da me ne bude sram
čudna biljka :lol:
a u MM-ovoj firmi isto ne znaju, imaju to u pravilniku, ali ne znaju koliko dana, moraju provjeriti pa ćemo danas saznati :roll:
nema veze udaljenost, ako selis iz jednog grada u drugi, to se tako i racunaCitiraj:
mi selimo iz zagreba u samobor, mislim to jesu 2 grada, ali opet nije da selim iz zagreba u dubrovnik
kod nas je isto 3 dana za selidbu u drugi grada
ja selila iz zg u zaprešić- dobila 2 dana..promjena grada i županije