postoji li kakvo sredstvo za pranje ruku koje su izrazito osjetljive,imam nekakav ekcem,strašno reagira na tekući sapun,preporuka doktora nešto bez sapuna .
Šta da potražim?
Printable View
postoji li kakvo sredstvo za pranje ruku koje su izrazito osjetljive,imam nekakav ekcem,strašno reagira na tekući sapun,preporuka doktora nešto bez sapuna .
Šta da potražim?
Ima sapuna bez sapuna, ali, iz osobnog iskustva, preporucila bih ti prirodni(ji) kameni sapun. Meni od tekuceg nastaju, doslovno, rane, a sve skupa uspijevam drzati pod kontrolom ako koristim kamene sapune.
Sredstva za pranje sudja najcesce spadaju u kategoriju tekuceg sapuna pa, ako peres rucno, koristi rukavice. Mene tekuce smeta do te mjere da se ne mogu niti tusirati gelovima, vec opet dolazi u obzir samo kameni sapun.
Imam isti problem. Prošli put sam si kupila od Eucerina neku valjda kupku za tijelo i bila je odlična za pranje ruku. Bio mi je dobar i nekakav sapun za djecu ("bez sapuna").
šta je to,di ima za kupit ima li neki naziv?Citiraj:
Kaae prvotno napisa
ma koristim ja rukavice,prvo platnene pa gumene,ali je problem sada čini mi se u sapunu...
A da jednostavno probaš sa baby sapunom? Kad je dovoljno nježan za bebinu guzu, možda je i za osjetljive ruke :)
a-derma exomega "sapun" (pod navodnicima jer ne sadrži sapun, to je sredstvo za čišćenje atopične i izrazito osjetljive kože)
ja ga koristim za umivanje lica jer od svega ostaloga dobijem prišteve i lšajeve
ali namijenjen je cijelom tijelu
košta tridesetak kuna i meni jako dugo traje (par mjeseci)
Ma blesavo sam napisala. Nije kameni sapun, u smislu da je od kamena, vec je... onaj obicni, koji nije tekuci. (Bozesacuvaj, ali ne mogu se sjetiti ima li to cudo neko drugo ime :?)Citiraj:
Bebinja prvotno napisa
kruti sapun?
ja samo te pločice zovem sapun, a tekući zovem "ono za prati ruke". u mojoj glavi sapun može biti samo tvrd, nikako u obliku tekućine :lol:
Ma tako je i kod mene, samo me gotovo nitko ne razumije tj. nema pojma sto hocu kad kazem 'sapun'. Svi mi guraju tekuci pod nos. I, eto, sad sam se sva zapetljala u tom kamenju. :mrgreen:
Soap bar. Barem je tu jednostavno. :lol:
Našla sam Plivasept losion kamilica i skroz je ok,ne isušuje ruke i ne stvara dodatne iritacije.
Nakon toga se mažem po potrebi uriage barierderm kremom i stvarno je za sada stanje pod kontrolom više-manje.
ima li kakvi recept za domaći tekući sapun?
I mene je spasio obični sapun, Nivea, Dove, bilo koji... i sredstvo za pranje posuđa od Lidla. Ovi Čarliji, LIkviji me ubiše. Ruke su mi bile krvave, sad je super, povremeno problem (čitaj; nakon pranja kupaone malo jačom kemijom)